Αθλητισμός|05.07.2019 01:21

Μάρκος Παγδατής: Το τελευταίο δάκρυ στο χόρτο του Γουίμπλεντον (vid)

Newsroom

Στις 17 Ιουνίου έκλεισε τα 34 του χρόνια και μετά από 29 χρόνια στα γήπεδα του τένις έκλεισε την επαγγελματική του καριέρα με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, στον β' γύρο του Γουίμπλεντον.

Ο Μάρκος Παγδατής με αντίπαλο τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα και τον τελευταίο πόντο της πλούσιας καριέρας του. Αποθεώθηκε από το κοινό με παρατεταμένο χειροκρότημα 6 λεπτών. Συγκινημένος και αφού φίλησε το χορτάρι του Γουίμπλεντον χάρισε στους θαυμαστές του όλα του τα... υπάρχοντα και αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι.

Ο 23χρονος Μπερετίνι επικράτησε 6-1, 7-6 (4), 6-3 και έβαλε τέλος στην πορεία του Παγδατή που πριν από την έναρξη του κορυφαίου βρετανικού τουρνουά είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του.

Μετά τον τελευταίο πόντο πρόσφερε στο κοινό τις ρακέτες του, τις πετσέτες, τα παπούτσια, ακόμα και κάποια εσώρουχα που είχε μαζί του. Μάλιστα αστειεύτηκε, προσποιούμενος ότι θα έσπαγε τη ρακέτα του στο κέντρο του γηπέδου, κάνοντας το κοινό να γελάσει αλλά στη συνέχεια άρχισε να στέλνει φιλιά προς κάθε κατεύθυνση. 

T

Γενημένος στην Παραμύθα στην επαρχία Λεμεσού, στην Κύπρο ο Παγδατής ξεκίνησε το τένις από ηλικία 5 ετών ενώ από τα 11 του χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με το άθλημα. Ο πατέρας του Μάρκου Παγδατή είναι Λιβανέζος, ο οποίος μετανάστευσε στην Κύπρο και η μητέρα του είναι Κύπρια. Ο Παγδατής ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής αντισφαίρισης εφήβων το 2003 σε ηλικία 18 ετών και την ίδια χρονιά έγινε επαγγελματίας. Στις 21 Αγούστου του 2006 ανέβηκε στο Νο 8 που ήταν και το ρεκόρ καριέρας. Κατέκτησε 4 τίτλους ΑΤP.

Μάρκος ΠαγδατήςΣπορΤένιςΓουίμπλεντον