Αθλητισμός|05.07.2019 13:11

Σλούκας: «Έμπνευση ο πατέρας μου, ήθελα να βοηθήσω στη μάχη κατά του καρκίνου»

Θοδωρής Φελάνης

Το υποσχέθηκε και το έκανε: Επί έξι συνεχόμενες ημέρες για έξι ώρες καθημερινά ο Κώστας Σλούκας, αφιέρωσε όλο του το είναι στο φιλανθρωπικού χαρακτήρα camp που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη και την εκμάθηση των βασικών του μπάσκετ σε παιδιά. Το Slu-Camp  δεν είχε απλά τη σφραγίδα του, ο 29χρονος γκάρντ έδωσε την ψυχή του σε αυτό και φάνηκε πως το χάρηκε όσο τίποτα.

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο «Εθνοσπόρ» για το camp, για την απόφαση παραμονής του στη Φενέρμπαχτσε, αλλά και για το ΝΒΑ, την Εθνική ομάδα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη μάχη κατά του καρκίνου.

«Δύσκολο να παλεύεις με την αρρώστια»

«Ήθελα να κάνω κάτι για τον καρκίνο, όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παλεύεις με αυτή την αρρώστια. Πολλοί  συνάνθρωποι μου έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα. Εγώ πρόσφατα έχασα τον πατέρα μου. Μου δημιουργήθηκε λοιπόν η σκέψη να κάνω κάτι μέσα από το μπάσκετ για αυτό. Ο πατέρας μου ήταν η έμπνευση, ήταν για εμένα ό,τι αποτελεί ένας μπαμπάς για κάθε παιδί, για κάθε σπίτι. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο…

Είχα ήδη προγραμματίσει την δημιουργία ενός camp με τους συνεργάτες μου οπότε αποφάσισα να διαθέσω τα έσοδα αυτής της διοργάνωσης στον σύλλογο «Λάμψη» που δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη και βοηθάει και στηρίζει παιδιά που προσβλήθηκαν από κακοήθη νοσήματα. Ήθελα να κάνω κάτι από την πλευρά μου, να βοηθήσω στην καταπολέμηση αυτής της κακιάς αρρώστιας.

Νομίζω τα πήγαμε καλά. Δεν θα σταματήσω όμως μόνο σε αυτό… Στόχος είναι καθιερώσουμε αυτό το camp, την επόμενη χρονιά ίσως να γίνει και σε άλλες πόλεις και ίσως κάνω ένα και στην Κωνσταντινούπολη, θα δούμε». Για την συνεχή παρουσία του αυτές τις μέρες στο camp λέει: «Μου αρέσει το χαίρομαι, είναι κάτι που αγαπάω. Κι εγώ ως μικρός έχω λάβει μέρος σε πάρα πολλά camp. Ξέρω πως αισθάνονται αυτά τα παιδιά. Αν μπορώ να βοηθήσω στο ελάχιστο σε κάτι ένα παιδί ή να το εμπνεύσω με κάνει χαρούμενο»

«Δικαιώθηκα…»

Σχετικά με την υπογραφή του συμβολαίου του στη Φενέρ είπε: «Ήταν δύσκολη η απόφαση που πήρα. Ήταν ίσως η πιο σημαντική της καριέρας μου μέχρι την επόμενη βέβαια… Πέρασα δύσκολα στη Φενέρ την πρώτη χρονιά, δεν ήταν εύκολο, ταλαιπωρήθηκα. Για πολύ καιρό υπήρχε το ερώτημα "αν έκανε καλά ο Σλούκας που έφυγε από την Ελλάδα στην Τουρκία κι αν θα του βγει σε καλό". Ήταν εκτός από το αγωνιστικό και το ψυχολογικό βάρος που υπήρχε. Άκουσα πολλά, όμως αδιαφόρησα. Πήρα το ρίσκο, ήταν μια απόφαση ζωής και αισθάνομαι σήμερα πως δικαιώθηκα. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου κι αυτό με κάνει χαρούμενο. Είμαι ευτυχισμένος που οι κόποι μου δικαιώθηκαν και έφτασα σήμερα εδώ που έφτασα.

Η Φενέρ μου προσφέρει το ιδανικότερο περιβάλλον για να δουλεύω. Ο σημαντικότερος λόγος που έμεινα είχε να κάνει με τον κόουτς Ομπράντοβιτς τον οποίο θεωρώ κορυφαίο. Η επίδραση του στην βελτίωση της ομάδας αλλά και προσωπικά σε εμένα είναι πολύ μεγάλη. Φέτος, μέχρι τον Απρίλιο ήμασταν μέσα στους στόχους μας και στην Ευρωλίγκα και στην Τουρκία όπως έδειχνε και η συγκομιδή νικών που είχαμε. Μετά άρχισαν τα μαζεμένα προβλήματα. Οι τραυματισμοί που είχαμε ήταν πάρα πολλοί και στο τέλος δεν αντέξαμε».

«Ο καλύτερος στον κόσμο»

Για την Εθνική ομάδα είπε: «Έχουμε πολύ καλό υλικό κι έχουμε στην σύνθεση μας τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Γιάννη. Χαιρόμαστε όλοι για αυτόν. Ειδικά εμείς οι συμπαίκτες του στην Εθνική που είδαμε πως ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε είμαστε διπλά χαρούμενοι για όσα έχει καταφέρει».  Σχετικά με το αν είναι απωθημένο του το ΝΒΑ λέει :«Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος. Εγώ δεν είμαι για το ΝΒΑ. Είμαι καλά στην Ευρώπη, έχω καθιερωθεί, είμαι από τους καλύτερους, έχω δουλέψει και συνεχίζω να δουλεύω για αυτό. Μέσα μου είμαι ξεκάθαρος με αυτό, δεν φλέρταρα με τη σκέψη του ΝΒΑ».


Κώστας ΣλούκαςμπάσκετΓιάννης ΑντετοκούνμποΖέλικο Ομπράντοβιτςκαρκίνος