Αθλητισμός|05.07.2019 15:20

Σάκκαρη: «Αντίο» στο Γουίμπλεντον με ψηλά το κεφάλι

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον γνώρισε την ήττα 6-3, 6-7 (1), 6-2 από την Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα (Νο 8). Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικό και η Ελληνίδα τενίστρια πάλεψε μέχρι τέλους για τη νίκη.

Η Σάκκαρη (Νο 31 στην παγκόσμια κατάταξη) ξεκίνησε καλά τον αγώνα κάνοντας μάλιστα το πρώτο μπρέικ σέρβις στον αγώνα μόλις στο 4ο γκέιμ και πήρε προβάδισμα 3-1. Από εκεί και πέρα όμως έπαθε «μπλακ άουτ» και κυριολεκτικά ήταν σαν να έφυγε από το ματς. Η Σβιτολίνα το εκμεταλλεύτηκε και με το πρώτο της μπρέικ στο 5ο γκέιμ μείωσε 3-2 γκέιμ.

Ακολούθησαν άλλα δύο μπρέικ στο 7ο και στο 9ο γκέιμ χωρίς η Σάκκαρη να πάρει πόντο κι έτσι το 6-3 για το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες.

Καλό ξεκίνημα, δραματική συνέχεια...

Η Σάκκαρη μετά την ανάπαυλα μπήκε πολύ δυνατά στο 2ο σετ και με μπρέικ στο 1ο και 3ο γκέιμ προηγήθηκε 3-0. Και πάλι όμως το ιδανικό ξεκίνημα δεν είχε συνέχεια. Η Σβιτολίνα έκανε το πρώτο της μπρέικ στο 2ο σετ στο 5ο γκέιμ μειώνοντας σε 3-2 ενώ στο 10ο γκέιμ κατάφερε να κάνει το δεύτερο μπρέικ και να ισοφαρίσει 10-10.

«Εσβησε» δύο ματς μπολ

Η κορύφωση του θρίλερ έφτασε στο 12ο γκέιμ όπου η Σάκκαρη είχε το σερβίς και ενώ η Σβιτολίνα ήταν μπροστά 6-5 και πήγαινε για τη νίκη. Προηγήθηκε μάλιστα 40-30 και είχε και αβαντάζ αλλά η Σάκκαρη κατάφερε να σβήσει τα δύο ματς πόιντ της Σβιτολίνα και να πάρει το σετ ισοφαρίζοντας 6-6. Ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ όπου η Σάκκαρη κυριολεκτικά ξέσπασε με 7-1 και έτσι ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Ολα κρίθηκαν στο 6ο γκέιμ

Το 3ο σετ η Σάκκαρη δεν είχε την αναμενόμενη πίεση στο σερβίς και στο 3ο γκέιμ η Σβιτολίνα έκανε μπρέικ στο σερβίς της Ελληνίδας αποκτώντας προβάδισμα 2-1. Ολα κρίθηκαν στο 6ο γκέιμ όπου η Σάκκαρη είχε δύο ευκαιρίες για να κάνει το μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 3-3. Δεν τα κατάφερε, η Σβιτολίνα κράτησε το προβάδισμα 4-2 και σα να μην έφτανε αυτό στο 7ο γκέιμ ενώ η Σάκκαρη είχε το σερβίς και το προβάδισμα 30-0 έπαθε πάλι «μπλακ άουτ» και η Σβιτολίνα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να φτάσει στη νίκη. Αλλά και στο 8ο γκέιμ η Σάκκαρη έσβησε τέσσερα ματς πόιντ της Σβιτολίνα πριν τελικά η Ουκρανή πάρει τη νίκη.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει είτε την Πέτρα Μάρτιτς (Νο 24) από την Κροατία είτε την Ντανιέλ Ρόουζ Κόλινς (Νο34) που παίζουν μεταξύ τους αργότερα.

ΣπορΓουίμπλεντονΜαρία ΣάκκαρηΤένις