Αθλητισμός|05.07.2019 23:53

Κοκό Γκοφ: Το όνειρο συνεχίζεται για την απίθανη 15χρονη στο Γουίμπλεντον

Newsroom

Το παραμύθι συνεχίζεται για την 15χρονη Κόρι Κοκό Γκοφ στο Γουίμπλεντον. Η απίθανη μικρή που το βράδυ διαβάζει τα μαθήματά της και το μεσημέρι μαγεύει με τη ρακέτα της, έκανε και πάλι το θαύμα της, νικώντας τούτη τη φορά την Πολόνα Χέρτσογκ με 2-1 σετ (3-6, 7-6(7), 7-5).

Στο ντεμπούτο της στο ιστορικό κεντρικό κορτ του πιο εμβληματικού Γκραν Σλαμ, η 15χρονη Αμερικανίδα, μολονότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ και παρά το γεγονός ότι η αντίπαλός της είχε δύο ματς πόιντ, έκανε τη μεγάλη ανατροπή, και έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη 2 ωρών και 47 λεπτών, επικράτησε και πέρασε στη φάση των «16» της διοργάνωσης!

Το παιδί-θαύμα του τένις, που συμμετέχει για πρώτη φορά σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, πανηγύρισε έξαλλα την ιστορική νίκη του, ενώ το βρετανικό κοινό του χάρισε μια μοναδική αποθέωση κι ένα εντυπωσιακό standing ovation στο φινάλε. Ακόμη κι έξω από το κεντρικό κορτ, στον περίφημο Λόφο, όπου χιλιάδες φίλοι του τένις συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν τα ματς από γιγαντοοθόνες, το κοινό ξέσπασε σε ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς στο φινάλε του αγώνα της Γκοφ, που γράφει την πιο όμορφη ιστορία στο εφετινό Γουίμπλεντον. 

Η καταπληκτική Γκοφ που πραγματοποίησε ένα σπουδαίο ματς επιδεικνύοντας στο γρασίδι όχι μόνο το αγωνιστικό θράσος και τον δυναμισμό της αλλά και την εξαιρετική τεχνική που διαθέτει, δείχνει ότι ήρθε για να μείνει στα κορτ καθώς, όχι άδικα, θεωρείται το next best thing του παγκόσμιου τένις. Κι είναι μόλις 15 ετών!

Στη συνέχεια πάντως, η Γκοφ έχει μπροστά της μια πολύ μεγάλη πρόκληση καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ. Ηδη πάντως, χάσει ή κερδίσει, είναι η μεγάλη θριαμβεύτρια του τουρνουά.

Δείτε τον καταπληκτικό τελευταίο πόντο και τους πανηγυρισμούς:

T

Δείτε πώς ισοφάρισε 1-1 σετ:

T

Δείτε ένα απίθανο χτύπημά της:

T

Δείτε την αγκαλιά των γονιών της:

T

Δείτε τι έγινε έξω απ' το κεντρικό κορτ στο Henman Hill όταν νίκησε:

T
T

ΓουίμπλεντονΚόρι Κοκό ΓκοφΣπορΤένις