Αθλητισμός|07.07.2019 00:57

Copa America: Κόκκινη ο Μέσι, τρίτη η Αργεντινή (vids)

Newsroom

Η Αργεντινή δεν μπόρεσε να χαρεί απόλυτα, ούτε τη νίκη της παρηγοριάς στον μικρό τελικό του Copa America, εις βάρος της Χιλής (2-1). Ο λόγος ήταν η αποβολή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είδε κόκκινη κάρτα μόλις για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ο αρχηγός της «Αλμπισελέστε» έσπρωξε τον Γκάρι Μεδέλ στη διάρκεια μιας φάσης στο πρώτο ημίχρονο (37’), ο αρχηγός των Χιλιανών του ζήτησε τα ρέστα, ο Μέσι δεν αντέδρασε στον τσαμπουκά του (πάντα «θερμόαιμου») Μεδέλ, αλλά ο Παραγουανός διαιτητής Μάριο Ντίας ντε Βιβάρ απέβαλε και τους δύο, απόφαση που δεν άλλαξε, ούτε μετά από την απαραίτητη συνεννόηση με τους ρέφερι του VAR.

Αυτή είναι μόλις η τρίτη αποβολή στην καριέρα του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Οι δύο προηγούμενες έλαβαν χώρα το 2005, μόλις με έξι μήνες διαφορά η μια από την άλλη.

Η πρώτη, στις 27 Φεβρουαρίου, όταν ο 17χρονος τότε Μέσι αποβλήθηκε σε αγώνα της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα, επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Ντανιέλ Σάντσεθ Μαρότο για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι.

Η δεύτερη, στις 17 Αυγούστου, έγινε στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της χώρας του, σε φιλικό με την Ουγγαρία στην Βουδαπέστη. Μόλις σαράντα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, ο Γερμανός Μάρκους Μερκ (ο διαιτητής στον τελικό του Euro2004) θεώρησε ότι ο Μέσι, ο οποίος είχε ενηλικιωθεί ενάμισι μήνα πριν (24 Ιουνίου) έδωσε αγκωνιά στον Βίλμος Βάντσακ και τον έστειλε πρόωρα στα αποδυτήρια.

Το ντεμπούτο και η αποβολή του Μέσι

Η αποβολή του Μέσι κόντρα στην Χιλή

 

Ονειρεμένο ξεκίνημα

Μέχρι να συμβεί η φάση της διπλής αποβολής, η Αργεντινή είχε κάνει ένα καταπληκτικό ξεκίνημα, αφού κατάφερε να σκοράρει δις, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο 25λεπτο.

Μόλις στο 12’, ο Μέσι εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ για να βρει μόνο του τον Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος ξεπέρασε τον Γκαμπριέλ Αριας στην έξοδό του και πλάσαρε εύστοχα στο κενό τέρμα, σημειώνοντας το 40ό του γκολ σε 96 διεθνείς συμμετοχές.

Το 1-0 της Αργεντινής

 

Η «Αλμπισελέστε» δεν έμεινε εκεί και, δέκα λεπτά αργότερα, σκόραρε εκ νέου. Ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο βρήκε με κάθετη πάσα τον Πάουλο Ντιμπάλα. Ο επιθετικός της Γιουβέντους, άφαντος στην διάρκεια της διοργάνωσης (χωρίς δική του ευθύνη), δεν έκανε καλό κοντρόλ, αλλά πρόλαβε τον Αριας στην έξοδό του και «τσίμπησε» την μπάλα από πάνω του.

Το 2-0 της Αργεντινής

VAR και πέναλτι – γκολ

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, αλλά η Χιλή, κάτοχος των τελευταίων δύο τροπαίων (με αντίπαλο την Αργεντινή και στους δύο τελικούς), δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Παρ’ ότι έχασε με τραυματισμό δύο πολύτιμους παίκτες όπως ο Αλέξις Σάντσες (17’) και ο Γκονσάλο Χάρα (50’), η «Ρόχα» κατάφερε να μειώσει στο σκορ, με πέναλτι – γκολ του Αρτούρο Βιδάλ (59’), το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής μέσω του VAR, για φάουλ του Λο Σέλσο στον Τσαρλς Αράνγκις, στα όρια της περιοχής.

Το 2-1 της Χιλής

Οι Χιλιανοί προσπάθησαν να «πατήσουν» στο γκολ για να φτάσουν στην ισοφάριση, έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Εδουάρδο Βάργκας, με την Αργεντινή να απαντάει με δύο σπουδαίες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Αγουέρο.

Η «Αλμπισελέστε» κράτησε μέχρι τέλους τη νίκη που της έδωσε την (τιμητική;) τρίτη θέση, σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι όπου, εκτός από τις κόκκινες σε Μέσι και Μεδέλ, ο διαιτητής έδειξε εφτά κίτρινες κάρτες. Και, με βάσει τα όσα έγιναν στο ματς, μάλλον λίγες ήταν!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Φόιτ, Πετσέλα, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ, Παρέδες, Λο Σέλσο (90' Φούνες Μόρι), Μέσι, Αγουέρο (81' Σουάρες), Ντιμπάλα (67’ Ντι Μαρία).

ΧΙΛΗ: Αριας, Ντίας, Μεδέλ, Χάρα (50’ λ. τρ. Μαριπάν), Ισλα, Αράνγκις (83' Καστίγιο), Πούλγκαρ, Βιδάλ, Μποσεζούρ, Βάργκας, Σάντσες (17’ λ. τρ. Φερνάντες).

Copa AmericaΕθνική ΧιλήςΛιονέλ ΜέσιΕθνική Αργεντινήςποδόσφαιρο