Αθλητισμός|07.07.2019 01:23

ΠΑΟΚ: Κέρδισε Νόρτζελαντ, Γαϊτανίδη και Καντουρί

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου (6/7) την πρώτη του νίκη επί ολλανδικού εδάφους, που μπορεί για κάποιους να μη λέει και πολλά, αλλά για μια ομάδα που μετρά εννιά μέρες με νέο προπονητή, και ψάχνει να βρει τον μπούσουλά της, έχει τη σημασία της.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει φορτώσει τους ποδοσφαιριστές του με ένα σωρό τακτικές οδηγίες και απαιτήσεις ενός σύνθετου 4-4-2, εξηγώντας τους από την αρχή πως ο λόγος που είναι απαιτητικός είναι διότι θεωρεί πως απέναντί του έχει πρωταθλητές, που έχουν τη θέληση να ανέβουν επίπεδο.

Η αγωνιστική παρουσία των Ομάρ Ελ Καντουρί και Αντώνη Γαϊτανίδη δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, με τον Μαροκινό μέσο να έχει μια ασίστ και τον Ελληνα επιθετικό να έχει ένα γκολ. Το σημείο όμως που θα πρέπει να είναι άξιο αναφοράς στους δυο ποδοσφαιριστές έχει να κάνει με την συνολική εικόνα που έχουν δείξει, με βάση την αφετηρία του καθένα στη προετοιμασία.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί ετοίμαζε βαλίτσες για Λιέγη καθώς η μεταγραφή του στη Σταντάρ είχε δρομολογηθεί μέχρι τη στιγμή που οι Βέλγοι άλλαξαν ρότα και τον άφησαν «στα κρύα του λουτρού». Ο Μαροκινός δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από αυτή την εξέλιξη, όμως αυτό δεν το έχει βγάλει ούτε στις προπονήσεις ούτε και στα φιλικά.

Η αγωνιστική του παρουσία και κυρίως η διάθεσή του μοιάζουν να μην έχουν επηρεαστεί. Η παρουσία του στο εσωτερικό της μεσαίας γραμμής στο 4-4-2 του Φερέιρα μοιάζει να του ταιριάζει, καθώς με βάση τα όσα βλέπει ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι πολύ πιθανό να τον έχει ήδη στο μυαλό του ως τον έναν εκ των δυο του άξονα, στη βασική ενδεκάδα.

Ο Αντώνης Γαϊτανίδης μοιάζει να εκπροσωπεί μια ολόκληρη φουρνιά ποδοσφαιριστών. Η απόσταση της Κ19 με την επαγγελματική ομάδα ολοένα και μεγαλώνει, και για να μπορέσει κάποιους από τους 19χρονους να μπει στο «κόσμο» των μεγάλων, πρέπει πρώτα απ' όλα να έχει το βλέμμα και την όρεξη του Γαϊτανίδη. Ο Αμπέλ Φερέιρα στάθηκε ακριβώς πάνω σε αυτό, μιλώντας για τον 19χρονο επιθετικό. Η παραμονή του στο ρόστερ και στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας δεν είναι δεδομένη, αλλά πλέον δεν μπορεί κανείς να την αποκλείσει αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό.

προετοιμασίαΠΑΟΚΑντώνης ΓαϊτανίδηςΟμάρ Ελ Καντουρί