Αθλητισμός|16.11.2018 00:20

Nations League: Ιδού η μουντιαλική Κροατία!

Newsroom

Με την καλύτερή της εμφάνιση μετά το καλοκαίρι, η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς λύγισε την Ισπανία με 3-2 (54’ Κράμαριτς, 69’, 93’ Γεντβάι – 56’ Θεμπάγιος, 78’ πέν. Σέρχιο Ράμος) στο Ζάγκρεμπ και μπήκε στο κόλπο για την πρωτιά του τέταρτου ομίλου της League A, η οποία δίνει και εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ και την διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Τιν Γεντβάι, συμπαίκτης του Παναγιώτη Ρέτσου στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ήταν με δύο γκολ ο ήρωας των Κροατών, οι οποίοι από τελευταίοι μπορούν να βρεθούν πρώτοι, αν την Κυριακή (18/11) επικρατήσουν της δεύτερης Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Οι Άγγλοι, οι οποίοι στο φιλικό που αποτέλεσε το αποχαιρετιστήριο ματς του Γουέιν Ρούνεϊ με την εθνική ομάδα, επικράτησαν των Ηνωμένων Πολιτειών με 3-0 (25’ Λίνγκαρντ, 27’ Αλεκάντερ Άρνολντ, 77’ Γουίλσον), παίρνουν αυτοί την πρωτιά με νίκη. Σε περίπτωση ισοπαλίας, όμως, η πρώτη θέση θα καταλήξει στην Ισπανία, η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Nations League.

League A – 4ος Όμιλος (βαθμολογία): Ισπανία 6 (4 αγ.), Αγγλία 4 (3), Κροατία 4 (3)

Το Βέλγιο, χωρίς τον τραυματία Ρομελού Λουκάκου, βρήκε ιδανικό αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Μιτσί Μπατσουαγί, ο οποίος με δύο γκολ () οδήγησε τους «Κόκκινους Διαβόλους» σε νίκη με 2-0 επί της υποβιβασμένης Ισλανδίας στις Βρυξέλλες.

Παρά τη νίκη, πάντως, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ εξακολουθεί να χρειάζεται μια ισοπαλία την Κυριακή (18/11), στην Λουκέρνη με την Ελβετία, για να τερματίσει στην κορυφή του πρώτου ομίλου της League A.

League A – 1ος Όμιλος (βαθμολογία): Βέλγιο 9 (3 αγ.), Ελβετία 6 (3), Ισλανδία 1 (4)

Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη χρειάζονταν μια ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον τρίτο όμιλο της League B και την άνοδό της στην League A, ενόψει του επόμενου Nations League.

Το πήρε με σχετική ευκολία από την Αυστρία στην Βιέννη (0-0), με τους γηπεδούχους να είναι σίγουρα δεύτεροι και την τρίτη Βόρεια Ιρλανδία να υποβιβάζεται στην League C.

League B – 3ος Όμιλος (βαθμολογία): ΒΟΣΝΙΑ – ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ 10 (4 αγ.), Αυστρία 4 (3), Βόρεια Ιρλανδία 0 (3)

Στον πρώτο όμιλο της League D, η Γεωργία είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά και την άνοδο, στην οποία πλησίασε και η Λευκορωσία στον δεύτερο όμιλο, με το «διπλό» στο Λουξεμβούργο.

League D – 1ος Όμιλος (αποτελέσματα): Καζακστάν – Λετονία 1-1, Ανδόρα – Γεωργία 1-1

League D – 1ος Όμιλος (βαθμολογία): ΓΕΩΡΓΙΑ 13 (5 αγ.), Καζακστάν 6 (5), Λετονία 3 (5), Ανδόρα 3 (5)

League D – 2ος Όμιλος (αποτελέσματα): Λουξεμβούργο – Λευκορωσία 0-2, Σαν Μαρίνο – Μολδαβία 0-1

 League D – 2ος Όμιλος (αποτελέσματα): Λευκορωσία 11 (5 αγ.), Λουξεμβούργο 9 (5), Μολδαβία 8 (5), Σαν Μαρίνο 0 (5)

Nations LeagueΚροατία