Αθλητισμός|09.07.2019 11:11

ΑΕΚ: Κοντά στη λύση με τον Βέρντε, στάση αναμονής για Ολιβέϊρα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο φιλικό για τη νέα χρονιά, έδειξε πως χρειάζεται ακόμα πολλά για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει και αυτό μπορεί να προκύψει μέσω δουλειάς, αλλά κυρίως ενίσχυσης. Ο Μιγκέλ Καρντόσο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα έπειτα από το φιλικό με την Γκόρνικ Ζάρμπρζε, τονίζοντας: «Είναι πεντακάθαρο πως χρειαζόμαστε περαιτέρω ενίσχυση, ειδικά αν δει κανείς το επίπεδο που είναι οι αντίπαλοί μας. Προς το παρόν αξιολογούμε τους ποδοσφαιριστές μας. Τα δικά μας οικονομικά δεδομένα για αγορά παικτών είναι διαφορετικά από αυτά των αντιπάλων μας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και σκληρότερα για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Η ενίσχυση της ΑΕΚ εστιάζεται αυτήν την περίοδο σε δύο πρόσωπα: τον Ντανιέλε Βέρντε και τον Νέλσον Ολιβέϊρα. Ο Ιταλός δείχνει πως βρίσκεται αρκετά κοντά στην ΑΕΚ, αν και τις τελευταίες ώρες περιπλέχθηκε η κατάσταση. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αρχικά συμφωνήσει με τους εκπροσώπους του παίκτη, στη βάση πως θα έμενε ελεύθερος από τη Ρόμα και θα υπέγραφε στην ΑΕΚ με μεγαλύτερο όφελος για την πλευρά του 23χρονου Ιταλού. Ωστόσο, ο χρόνος πέρασε δίχως αποτέλεσμα και έτσι η ΑΕΚ στράφηκε άμεσα στη Ρόμα, με την οποία ήρθε σε συμφωνία έναντι 800.000 ευρώ, συν ποσοστού μεταπώλησης 30%.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε τη δυσφορία των εκπροσώπων του Βέρντε, που φαίνεται να επηρεάζεται πολύ από τους μάνατζερ του. Αίφνης, τις τελευταίες ώρες υπήρξε σειρά δημοσιευμάτων που εμφάνιζαν τον Βέρντε στο στόχαστρο διαφόρων ομάδων. Στην ΑΕΚ θεωρούν, ότι έχοντας συμφωνία με τη Ρόμα, θα μπορέσουν να «ξεμπλέξουν» την κατάσταση και να αποκτήσουν τον Ιταλό. Ο χρόνος πιέζει την ΑΕΚ, που δεν έχει προχωρήσει κάποια άλλη επιλογή, κρίνοντας ότι θα βρει λύση με τον Βέρντε και θα τον φέρει στην Αθήνα.

Ενώ με τον Βέρντε τα πράγματα έχουν φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο, στο θέμα του Νέλσον Ολιβέϊρα υπάρχει – αναγκαστικά – στάση αναμονής. Ο 28χρονος Πορτογάλος φορ κερδίζει χρόνο και τρενάρει την οριστική απάντηση προς την ΑΕΚ, αναζητώντας κάτι καλύτερο στις αγορές Ισπανίας και Ιταλίας. Με τις αξιώσεις του στο 1,5 εκατ. ευρώ δεν φαίνεται εύκολο να συμβεί. Η ΑΕΚ έχει κάνει υπερβατική πρόταση που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, αλλά αξιόπιστες πηγές εκτιμούν ότι δύσκολα θα υπάρξει λύση άμεσα.

ποδόσφαιροΑΕΚΜιγκέλ ΚαρντόσοΝέλσον ΟλιβέιραΝτανιέλε Βέρντε