Αθλητισμός|09.07.2019 10:33

ΠΑΟΚ: Τρίτο φιλικό με Τσβόλε (8:00) με φόντο μεταγραφικές αποφάσεις

Αντώνης Τσακαλέας

Στη δεύτερη εβδομάδα παρουσίας του στην Ολλανδία, ο ΠΑΟΚ δίνει απόψε στις 8:00 το βράδυ το τρίτο του φιλικό, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Τσβόλε, με τον Αμπέλ Φερέιρα να αρχίζει να ξεκαθαρίζει στο μυαλό του αυτά που θέλει να δει έτσι ώστε να είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις που αφορούν τη δομή του ρόστερ στο δεύτερο κομμάτι προετοιμασίας αλλά και στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

Ατομικό, λόγω ενοχλήσεων, ο Ελ Καντουρί

Το βάρος έχει, δικαιολογημένα πέσει, στη μεσαία γραμμή, καθώς στη δεδομένη ανάγκη προσθήκης ήρθε και η αλλαγή δομής με βάση τον σχηματισμό που θέλει να εφαρμόσει ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να στερηθεί των υπηρεσιών του Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις μετά το φιλικό με την Νόρτζελαντ και ακολούθησε χθες ατομικό πρόγραμμα τόσο κατά τη διάρκεια της πρωινής όσο και της απογευματινής προπόνησης (μαζί με τον Ζοσέ Μαουρίσιο). Ήδη από το «κάδρο» έχει φύγει ο Δημήτρης Μελιόπουλος, με τον 19χρονο αμυντικό μέσο να είναι το πρώτο «θύμα» των περικοπών που κάνει ο Φερέιρα. Το ενδεχόμενο να γίνουν δυο κινήσεις για τον άξονα δεν μπορεί να αποκλειστεί, με το συγκεκριμένο θέμα να είναι στο προσκήνιο των εσωτερικών συζητήσεων των ιθυνόντων του «Δικεφάλου του Βορρά».

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Φερέιρα

Οσον αφορά το σημερινό φιλικό, στις δυο χθεσινές προπονήσεις, ο Αμπέλ Φερέιρα δε έδωσε το στίγμα του αναφορικά με το τρόπο με τον οποίο θα παρουσιάσει τον ΠΑΟΚ, όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον η διαχείριση της απουσίας του Ομάρ Ελ Καντουρί, καθώς ο Μαροκινός είχε δείξει καλά στοιχεία αγωνιζόμενος στη θέση «8» όντας ο μοναδικός διαθέσιμος δημιουργικός εσωτερικός μέσος. Δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ο 18χρονος Θεοχάρης Τσιγγάρας, με τον οποίο ο Φερέιρα είχε τετ-α-τετ κατά τη διάρκεια της χθεσινής απογευματινής προπόνησης.


Στο μεταγραφικό τομέα, και στην υπόθεση Σέρτζιο Ολιβέιρα, η διάθεση που δείχνει η Αλ Χιλάλ του Ραζβάν Λουτσέσκου να κινηθεί για την απόκτησή του από την Πόρτο (η οποία και καταγράφηκε σε δημοσιεύματα του Τύπου της Πορτογαλίας) δεν αλλάζει την στρατηγική που θα ακολουθήσει η πλευρά του ΠΑΟΚ για τον 26χρονο μέσο των «Δράκων». Αυτό συμβαίνει διότι οι «ασπρόμαυροι» δεν θα μπορούσα να φτάσουν στα οικονομικά δεδομένα πως ίσως κινηθούν οι Αραβες. Εφόσον γίνει προσπάθεια για τον Ολιβέιρα, αυτή θα είναι συγκεκριμένη, ίσως προς την κατεύθυνση του δανεισμού ή της συνιδιοκτησίας των δικαιωμάτων του. Το μόνο σίγουρο είναι πως το όνομα του Σέρτζιο Ολιβέιρα δεν είναι το μόνο που υπάρχει στις λίστες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.


προετοιμασίαΠΑΟΚ