Αθλητισμός|09.07.2019 14:26

Ντάνι Αλβες: Απίστευτη καριέρα και μυθική συλλογή τίτλων (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Απολαμβάνει τη ζωή που του χάρισε η μπάλα, αφού πρώτα πέρασε από τα χωράφια, όπου βοηθούσε τον πατέρα του. Αντιμετωπίζει τη χλιδή ως δώρο του Θεού, αλλά δεν έχει καμία εξάρτηση από αυτή.

Οταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο, ξεχνά τις πολυτέλειες και γυρίζει στα ξεκινήματά του. Τρέχει για κάθε μπάλα σαν να είναι η τελευταία, παλεύει σαν να εξαρτιόταν η ζωή του από αυτό.

Στα 36 του χρόνια, ο Ντάνιελ Αλβες ντα Σίλβα θα μπορούσε να αράξει σε μια αιώρα και να δρέπει τους καρπούς μιας μεγάλης καριέρας. Αυτό κάνουν εδώ και λίγες εβδομάδες οι Αριεν Ρόμπεν και Φερνάντο Τόρες, αμφότεροι έναν χρόνο μικρότεροί του.

Και όμως, ο αρχηγός της «Σελεσάο» πέρασε το μισό καλοκαίρι, δίνοντας τα πάντα για την κατάκτηση του Copa America για πρώτη φορά από το 2007. Πήρε με το σπαθί του τον τίτλο του MVP (ο γηραιότερος που τα καταφέρνει) και επιβεβαιώνει πως είναι άξιος διάδοχος των ακραίων μπακ-θρύλων που έβγαλε η χώρα του.

Είναι, άλλωστε, τρίτος σε συμμετοχές με 107, πίσω μόνο από Καφού (142) και Ρομπέρτο Κάρλος (125). Αμφότεροι σήκωσαν Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που ο Ντάνι πολύ δύσκολα θα κάνει (το 2022 θα είναι 39 ετών). Οχι, βεβαίως, ότι δεν έχει… βαρεθεί να σηκώνει τρόπαια.

Ο Ντάνι γεμίζει φιλιά την σύζυγό του, Χοάνα

Τι 41, τι 42, τι 43…

Ο ίδιος υπολογίζει ότι έχει 41, άλλοι στατιστικολόγοι του δίνουν περισσότερα (43) και άλλοι λιγότερα (40), μετρώντας (ή όχι) ημί – επίσημους τίτλους με την πρώτη του ομάδα, την Μπαΐα.

Ελάχιστη σημασία έχει, για έναν παίκτη – μύθο, τον δεδομένα πρώτο σε τίτλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μπροστά από άλλους μεγάλους, όπως ο άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ, Αιγύπτιος Χοσάμ Χασάμ (41) και οι πρώην συμπαίκτες του Ντάνι, Αντρές Ινιέστα και Μάξγουελ (από 37 έκαστος).

«Δεν ξέρω τι να πω. Ξέρω μόνο ότι η ψυχή μου είναι πολύ ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη» ήταν το ειλικρινές μήνυμά του μετά την κατάκτηση του Copa America, Το δεύτερο μιας ασύλληπτης συλλογής που ακόμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τρία Champions League, τρία Μουντιάλ Συλλόγων και δύο Κύπελλα UEFA. Και, κυρίως, μια τεράστια κλάση και μια απίστευτη νοοτροπία νικητή…

Ο Αλβες σηκώνει το Copa America

 

Εθνική ΒραζιλίαςCopa AmericaποδόσφαιροΝτάνι Αλβες