Αθλητισμός|09.07.2019 17:31

Ο Ραφαέλ Ναδάλ γίνεται άγαλμα στο Παρίσι και προχωρά στο Γουίμπλεντον

Newsroom

Την αποκάλυψη πως οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα τεράστιο άγαλμα του Ραφαέλ Ναδάλ έκανε η ιστοσελίδα welovetennis.fr δημοσιεύοντας μάλιστα και λεπτομέρειες μεταξύ των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί με τον Ισπανό τενίστα γύρω από την αναπαράσταση της δημιουργίας.

Οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός ενημέρωσαν τον Ναδάλ για την απόφαση τους να του φτιάξουν ένα άγαλμα στο φυσικό του μέγεθος ώστε να τον τιμήσουν για την κατάκτηση των 12 τίτλων που έχει κατακτήσει στο φημισμένο Γκραντ Σλαμ του Παρισιού.

Φυσικά ζήτησαν την άδεια του και στη συνέχεια του ζήτησαν να καταθέσει την δική του πρόταση γύρω από την ιδέα της παράστασης του αγάλματος.

Πριν σταματήσει την καριέρα του...

Ο Ναδάλ φυσικά και ενθουσιάστηκε με την προοπτική να γίνει άγαλμα πριν καν σταματήσει την καριέρα του και πρότεινε να αναπαριστά το άγαλμα τη στιγμή που σηκώνει το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός.

Οταν χτυπάει τη μπάλα

Τελικά όμως οι διοργανωτές είχαν άλλη άποψη και ενέκριναν μία παράσταση πάνω σε χαρακτηριστική κίνηση του Ισπανού σούπερ σταρ την ώρα που χτυπάει τη μπάλα.

Το άγαλμα θα είναι έτοιμο το 2020 χρονιά ορόσημο για τη διοργάνωση και την εγκατάσταση καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για να τοποθετηθεί κινούμενη οροφή στο κεντρικό κορτ Philippe Chatrier που φιλοξενεί και τους τελικούς.

Οι «Big-3» στα προημιτελικά

Στο μεταξύ, ο Ναδάλ όπως και οι άλλοι δύο του «Βig-3» Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης στο Γουίμπλεντον μετά την πρόκριση τους στους προημιτελικούς που θα γίνουν αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Ο Ναδάλ (Νο2) νίκησε τον Ζοά Σόουζα 6-2, 6-2, 6-2 και στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Σαμ Κέρεϊ (Νο 65) που επικράτησε του Τένις Σαντεγκρέν με 6-4, 6-7 (7), 7-6 (3), 7-6 (5).

T

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 1) νίκησε τον Ούγκο Ούμπερτ με 6-3, 6-2, 6-3 και θα αντιμετωπίσει τον Νταβίντ Γκοφίν (Νο 21) που νίκησε τον Φερνάντο Βερντάσκο 7-6 (9), 2-6, 6-3, 6-4.

Ο Ρότζερ Φέντερερ (Νο 3) επικράτησε του Ματέο Μπερετίνι με 6-1, 6-2, 6-2 και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (Νο 8) που νίκησε τον Μίκαϊλ Κουκούσκιν 6-3, 3-6, 6-3, 6-4.

T

Φοβερή ανατροπή Πέλα

Το τέταρτο ζευγάρι θα είναι μεταξύ του Ρομπέρτο Αουγκούστα Αγκούτ (Νο 23) που απέκλεισε τον Μπενό Πάιρ 6-3, 7-5, 6-2 και του Γκουίντο Πέλα (Νο 26) που έκανε τη μεγάλη ανατροπή της διοργάνωσης καθώς έχανε 2-0 σετ και νίκησε τον Μίλος Ράονιτς 3-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 8-6.

T

Στους ημιτελικούς εφόσον προκριθούν τα φαβορί θα έχουμε αναμέτρηση μεταξύ του Ναδάλ και του Φέντερερ ενώ ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Πέλα - Αγκούτ.

ΟΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ

Σαμ Κέρεϊ (Νο 65) – Ραφαέλ Ναδάλ (Νο 2)

Κέι Νισικόρι (Νο 8) – Ρότζερ Φέντερερ (Νο 3)

Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 1) – Νταβίντ Γκοφίν (Νο 21)

Γκουίντο Πέλα (Νο 26) – Ρομπέρτο Αουγκούστα Αγκούτ (Νο 23)

Roland GarrosΓουίμπλεντονΡάφαελ ΝαδάλΤένιςΣπορ