Αθλητισμός|09.07.2019 22:14

Ισόπαλος (2-2) ο «διπρόσωπος» ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Τσβόλε

Αντώνης Τσακαλέας

Μετά από μια ήττα και μια νίκη, ήρθε η ώρα της ισοπαλίας για τον ΠΑΟΚ, με το τελικό 2-2 με αντίπαλο την Τσβόλε να αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα και εντυπώσεις, καθώς οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με 2-0, οι Ολλανδοί μείωσαν, και όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Πέντρο Ενρίκε (70') ισοφαρίστηκε και κινδύνεψε με ήττα.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Κάρολ Σβιντέρσκι πέτυχε δυο γκολ πριν αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού. Σε δυο σχεδόν πανομοιότυπες φάσεις, ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά τους Ολλανδούς που προσπάθησα να ξεκινήσουν επίθεση με τον τερματοφύλακά τους να κάνει κοντινή πάσα, και ο Πολωνός στράικερ του «Δικεφάλου του Βορρά» πλάσαρε εύστοχα στο 22ο δευτερόλεπτο και στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης, αξιοποιώντας τη πάσα την Μπίσεσβαρ και Ζαμπά αντίστοιχα, που κατάφεραν να κλέψουν λίγα μέτρα μπροστά από τη μεγάλη περιοχή της Τσβόλε. Οι Ολλανδοί μείωσαν στο 35' με κεφαλιά Γιένσεν, σε φάση που δημιουργήθηκε όταν βγήκε διαγώνια πάσα στη πλάνη του αριστερό άκρου της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ, με μια ενδεκάδα με αρκετούς ποδοσφαιριστές του περσινού βασικού κορμού, προσπάθησε εκ νέου να πιέσει ψηλά, χωρίς την ίδια αποτελεσματικότητα, ενώ στην άμυνα κατάφερε να απορροφήσει τη πίεση του δέχθηκε από τη Τσβόλε, με τους Ολλανδούς να έχουν καλύτερη κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας. Στο 70' ο Πέντρο Ενρίκε αποβλήθηκε μετά από έντονη διαμαρτυρία του στον διαιτητή για φάουλ που δεν του δόθηκε. Η Τσβόλε πίεσε τον ΠΑΟΚ και στο 82' ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του Τι, παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Μάτος. Η Τσβόλε άγγιξε το 3-2, με τον Βαρέλα στο 86' να αποσοβεί το μοιραίο για την ομάδα του με επέμβαση πάνω στη γραμμή.

Α' ημίχρονο: Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Κρέσπο, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Τσιγγάρας, Μίσιτς, Ζαμπά, Στοχ, Μπίσεσβαρ (37' Λάμπρου), Σβιντέρσκι (32' Γαϊτανίδης)

Β' ημίχρονο: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Κάτσε, Ντούγκλας, Λάμπρου (62' Πέντρο Ενρίκε), Λημνιός, Άκπομ, Πέλκας

ΠΑΟΚπροετοιμασία