Αθλητισμός|10.07.2019 12:05

Λέικερς-Κλίπερς: Η μεγάλη «μάχη» στην πόλη των Αγγέλων

Θοδωρής Φελάνης

Οι Μπρούκλιν Νετς έδειξαν με τις κινήσεις τους ( Ντουράντ, Ίρβινγκ, Ντι Άντρε Τζόρνταν), αποφασισμένοι να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ωστόσο ξεχωριστό ενδιαφέρον προκαλεί τους τελευταίους μήνες ο ανταγωνισμός των δυο ομάδων του Λος Άντζελες

Λέικερς και Κλίπερς με τις μεγάλες μεταγραφές σούπερ σταρ του αθλήματος, βάζουν μετά από πολλά χρόνια για τα καλά την πόλη των Αγγέλων στο επίκεντρο του ΝΒΑ κι όλα μας προδιαθέτουν για μια συναρπαστική χρονιά.

Οι Λέικερς μια παραδοσιακή δύναμη της κορυφαίας λίγκας, μετά από μια μακρά περίοδο κάμψης θέλει να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Το περσινό «μπαμ» με την μετακίνηση του «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς ήταν μόνο η αρχή. Άλλωστε η σεζόν 2018-19 έδειξε στους Λέικερς πως από μόνος του ένας …κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Οι «λιμνάνθρωποι» πρόσθεσαν φέτος στην φαρέτρα τους ένα ακόμη «πυρηνικό» όπλο όπως είναι ο Άντονι Ντέιβις. Ακολούθησε η έλευση του Ντε Μάρκους Κάζινς, που άφησε τους Ουόριορς, ενώ προχώρησαν σε συμφωνία για την παραμονή του Ραζόν Ρόντο. Μαζί με τους ήδη υπάρχοντες( Κουκ, Κούζμα, Γκριν, ΜακΓκι κ.α.) οι Λέικερς αυτή την στιγμή και χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους διαθέτουν ένα από τα πλέον αξιοζήλευτα ρόστερ του ΝΒΑ.

Ένα από τα κορυφαία δίδυμα παικτών στο πρωτάθλημα απέκτησαν και οι Κλίπερς τρελαίνοντας έτσι τους απανταχού φίλους του ΝΒΑ. Αφού αρχικά «πυροδότησαν» την βόμβα της απόκτησης του MVP των τελικών με τους Ράπτορς  Καουάι Λέοναρντ, φρόντισαν να τον πλαισιώσουν με έναν ακόμη  χαρισματικό ηγέτη, τον Πολ Τζορτζ αφού προηγουμένως έστειλαν στους Θάντερ τους Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ, Ντανίλο Γκαλινάρι αλλά και πέντε μελλοντικά ντραφτ πικ πρώτου γύρου. Αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού deal έβαλε το χέρι του ο Λέοναρντ ο οποίος προσέγγισε τον Τζόρτζ προτρέποντας τον να τον ακολουθήσει στο Λος Άντζελες. Στο ρόστερ των Κλίπερς συναντάμε και μια σειρά από πρωτοκλασάτες μονάδες όπως οι: Πατ Μπέβερλι, Μοντρέζλ Χάρελ, Μο Χάρκλες, Λου Γουίλιαμς , Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ και Λάντρι Σάμετ, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα αποκτηθούν δυο ακόμη παίκτες προκειμένου να θωρακίσουν την ρακέτα τους.

ΝΒΑΛΑ ΚλίπερςΛος Άντζελες Λέικερς