Αθλητισμός|10.07.2019 16:02

Ηρωικός Ολυμπιονίκης της Αθήνας έσωσε λουόμενο από βέβαιο πνιγμό

Newsroom

Ο Φίλιπο Μανίνι είναι από τις μεγαλύτερες μορφές στην κολύμβηση της Ιταλίας, χάλκινος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, με δύο μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και 17 μετάλλια σε ευρωπαϊκά. Στα 37 του χρόνια ο Μανίνι έμελλε να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας στην Ιταλία και να γίνει ο ήρωας της χώρας.

Mαζί με την αγαπημένη του Τζιόρτζια

Ο Μανίνι μαζί με τη σύντροφό του και παρουσιάστρια της ιταλικής τηλεόρασης Τζιόρτζια Λας Πάλμας απολάμβαναν το μπάνιο τους στην παραλία Cala Sinzias, ανατολικά του Κάλιαρι, όταν ακούστηκαν οι απεγνωσμένες φωνές ενός άνδρα που ήταν φανερό πως πνιγόταν.

T

Ο ναυαγοσώστης της παραλίας κάλεσε την επέμβαση πλωτού μέσου, αλλά χρόνος δεν υπήρχε. Αποδείχτηκε, όμως, και τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς στην παραλία βρισκόταν ένας από τους πιο γρήγορους κολυμβητές του πλανήτη.

Εφτασε πριν από τους διασώστες

Ο Μανίνι βούτηξε άμεσα και κολυμπώντας γρήγορα με ελεύθερο έφτασε στον άνδρα που πνιγόταν. Κατάφερε να του κρατήσει το κεφάλι έξω από το νερό και ο ίδιος να διατηρήσει την ψυχραιμία του, μέχρι που έφτασε το σκάφος της Ακτοφυλακής. Ο λουόμενος ήταν σε κατάσταση-σοκ, είχε καταπιεί νερό και διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

T

«Έκανα ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνω. Ο κολυμβητής είχε πολλά προβλήματα. Ελπίζω να είναι καλά στην υγεία του και να επανέλθει» δήλωσε ο Μανίνι στην «Corriere dello Sport» και συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ φοβισμένος. Κόλλησε αμέσως πάνω μου και αυτό ήταν το δύσκολο στο όλο εγχείρημα. Είχε καταπιεί λίγο θαλασσινό νερό, αλλά ευτυχώς δεν ήταν μοιραίο» είπε ο Μανίνι.

T

Χάλκινο μετάλλιο στην Αθήνα

Ο Mανίνι είναι δις παγκόσμιος πρωταθλητής και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ως μέλος της ιταλικής ομάδας 4x200 μ. ελεύθερο.

T

ολυμπιονίκηςΣπορκολύμβηση