Αθλητισμός|10.07.2019 22:30

ΠΑΟΚ: Ο Ζοάο Παλίνια του... Αμπέλ Φερέιρα στο στόχαστρο των «ασπρόμαυρων»

Αντώνης Τσακαλέας

Το δημοσίευμα της «Abola» σύμφωνα με το οποίο ο ΠΑΟΚ χτύπησε την πόρτα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Ζοάο Παλίνια έφερε στο φως τη προσπάθεια των νταμπλούχων Ελλάδος για τον 24χρονο Πορτογάλο ανασταλτικό μέσο.

Ο Ζοάο Παλίνια, που ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αγωνίζεται στη Μπράγκα, με τη συμφωνία ανάμεσα στις δυο Πορτογαλικές ομάδες να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά», μετά από προτροπή του Αμπέλ Φερέιρα, ξεκίνησαν τη προσπάθεια προσέγγισης όχι μόνο της Σπόρτινγκ αλλά και της Μπργάκα για να διαπιστώσουν το τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να «σπάσει» η συμφωνία των δυο Πορτογαλικών ομάδων για τον Παλίνια, ώστε ο τελευταίος να βρεθεί εκ νέου υπό τις οδηγίες του τεχνικού του ΠΑΟΚ.

Ο Παλίνια, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι του 2017, ήταν από τους ποδοσφαιριστές της Μπράγκα που είχαν δημοσίως αποχαιρετήσει με ιδιαίτερο τρόπο τον Αμπέλ Φερέιρα, γεγονός που «φωτίζει» και έναν από τους λόγους προτίμησης του Φερέιρα στο πρόσωπό του.

Πέρυσι ο Παλίνια είχε 32 συμμετοχές, με 2 γκολ και 2 ασίστ, ενώ μέχρι να βρεθεί με τη μορφή δανεισμού στη Μπράγκα, είχε μετρήσει 18 συμμετοχές με 2 γκολ στην Σπόρτινγκ, 29 συμμετοχές στη Μορεϊρένσε και 18 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ στη Μπελενένσες. 

μεταγραφέςΖοάο ΠαλίνιαΠΑΟΚ