Αθλητισμός|11.07.2019 22:16

ΠΑΟΚ: Προσπάθεια «απεγκλωβισμού» του Παλίνια από την Μπράγκα

Αντώνης Τσακαλέας

«Ο Δικέφαλος του Βορρά» κίνησε διαδικασίες απόκτησης του Ζοάο Παλίνια από την Σπόρτινγκ, με την «εμπλοκή» της Μπράγκα, που έχει λόγο από τη στιγμή που ο 24χρονος μέσος αγωνίζεται σε αυτή ως δανεικός να είναι αυτή που μέχρι στιγμής «φρενάρει» την υπόθεση.

Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ προσπαθούν να διαπιστώσουν αν οι δυο Πορτογαλικές ομάδες μπορούν να φτάσουν σε σημείο συνεννόησης τέτοιο που αφενός θα τη κάνει εφικτή, αφετέρου θα κρατήσει τη μεταγραφή σε λογικά οικονομικά επίπεδα. Στο πλαίσιο συμφωνίας της μετακίνησης του Αμπέλ Φερέιρα από την Μπράγκα στον ΠΑΟΚ, η Πορτογαλική ομάδα έθεσε όρο απαγόρευσης μετακίνησης ποδοσφαιριστή από την ίδια προς τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Ζοάο Παλίνια δεν ανήκει στη Μπράγκα, στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός.

Αρχικά, αυτό που έπρεπε να αποσαφηνιστεί ήταν το καθεστώς συμφωνίας ανάμεσα σε Σπόρτινγκ και Μπράγκα και το αν αυτό προβλέπει τη περίπτωση ενδιαφέροντος για τον Παλίνια από τρίτη ομάδα, όπως συνέβη τώρα με τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, εφόσον Σπόρτινγκ και Μπράγκα τα βρουν για την ανάκληση δανεισμού του Παλίνια, τότε ο δρόμος για να βρεθεί ο 24χρονος μέσος στον ΠΑΟΚ θα ανοίξει, καθώς οι ιθύνοντες των «Λιονταριών» με αυτούς του «Δικεφάλου του Βορρά» βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Την ίδια στιγμή, οι σχέσεις Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπράγκα βρίσκονται σε οριακό σημείο, γεγονός που κάνει τους ιθύνοντες της πρώτης να έχουν ζητήσει από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να μεσολαβήσουν ώστε να προχωρήσει το deal. Οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση «τρέχουν» και όλα δείχνουν πως στις επόμενες ημέρες αυτή να κλείσει είτε θετικά είτε αρνητικά για τον ΠΑΟΚ, με τους ιθύνοντές του να είναι έτοιμοι να περάσουν στο «plan b», καθώς έχουν προχωρήσει και σε άλλη περίπτωση ποδοσφαιριστή για τη μεσαία γραμμή.

μεταγραφέςΖοάο ΠαλίνιαΠΑΟΚ