Αθλητισμός|20.07.2019 23:10

Παναθηναϊκός: Στον «αέρα» οι μεταδόσεις των πέντε φιλικών της προετοιμασίας στις Κάτω Χώρες!

Κώστας Γουλής

Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» οριστικά το μεσημέρι της Τετάρτης (10/7), το 5ο και πιο «δυνατό» τεστ κατά την δεκαπενθήμερη παραμονή του στην Ολλανδία (15-30/7), αυτό κόντρα στον Αγιαξ, έπειτα από επαφές τριών εβδομάδων ανάμεσα στα στελέχη των δύο κλαμπ.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στις 22 Ιουλίου (8 μ.μ. Ελλάδος) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αμστερνταμ, τους πρωταθλητές Ολλανδίας και τετράκις τροπαιούχους του Champions League/Πρωταθλητριών, που θάμπωσαν την περσινή σεζόν την ποδοσφαιρική Ευρώπη, σε ένα φιλικό, εμπειρία… ζωής για το νεανικό σύνολο του Γιώργου Δώνη.

Αυτό θα είναι το τρίτο στη σειρά ματς των «πράσινων» στις Κάτω Χώρες, μετά από αυτά κόντρα σε Φέγενορτ (17/7, 9 μ.μ., «De Kuip», Ρότερνταμ) και Μπίρσχοτ (20/7, 6 μ.μ., Ολυμπιακό Στάδιο Αμβέρσας), ενώ το πρόγραμμά τους θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια κόντρα σε Φένλο (27/7, 4μ.μ., «De Koel») και Μπρέντα (29/7, 9 μ.μ., «Rat Verlegh»).

Αυτό που παραμένει, εντούτοις, ακόμη στον «αέρα» είναι το που θα μεταδοθούν αυτά τα πέντε φιλικά των «πράσινων». Η ΕΡΤ, λόγω σύμβασης με τον Παναθηναϊκό, έχει (ατύπως) ένα πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων καναλιών κι ενημερώθηκε σχετικά απ’ τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» την Τετάρτη (10/7) για το «πακέτο» των αγώνων. Η «ρευστή» κατάσταση που επικρατεί ωστόσο, στο κρατικό κανάλι με παραιτηθέντα πρόεδρο και Δ.Σ., έχει «παγώσει» τις συζητήσεις, αν και στην επικοινωνία που υπήρξε με τον Παναθηναϊκό, απ’ τη Μεσογείων ζητήθηκαν 2-3 μέρες προθεσμία για να απαντήσουν οριστικά. Εάν πάντως δεν προχωρήσει η ΕΡΤ (που είναι και το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή), αυτομάτως θα αποκτήσει τον πρώτο λόγο και για τα πέντε παιχνίδια η NOVA

SuperLeagueτηλεοπτικά δικαιώματαΠαναθηναϊκόςφιλικόΕΡΤNova