Αθλητισμός|12.07.2019 08:33

Ολυμπιακός: Σοκ με Φορτούνη - Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Η µαγνητική τοµογραφία στην οποία υποβλήθηκε αµέσως µετά την επιστροφή της οµάδας από την Αυστρία έδειξε ρήξη πρόσθιου χιαστού δεξιού γόνατος. Κάτι που σηµαίνει ότι θα υποβληθεί σε επέµβαση και θα µείνει εκτός δράσης για περίπου έξι µήνες!

Και όλα αυτά σε µια ανύποπτη φάση στο προχθεσινό φιλικό µε το Αµβούργο έπειτα από ένα άτσαλο µαρκάρισµα, ενώ η αρχική εκτίµηση έκανε λόγο για απλή κάκωση. Τελικά, το κακό ήταν πολύ µεγαλύτερο για τον 26χρονο διεθνή άσο, που πριν από περίπου 20 ηµέρες υπέγραψε το νέο του συµβόλαιο, το οποίο έχει διάρκεια µέχρι το 2023. Να θυµίσουµε ότι είναι ο δεύτερος παίκτης της οµάδας που παθαίνει τέτοια ζηµιά µετά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που βρίσκεται πλέον στο στάδιο της επανόδου.

Αποµένει να µάθουµε µέσα στις επόµενες ηµέρες αν το µεγάλο κενό θα καλυφθεί εκ των έσω (Βαλµπουενά) ή θα υπάρξει προσθήκη άλλου επιτελικού µέσου από το εξωτερικό. Οταν το θέµα της ανανέωσης του συµβολαίου του Φορτούνη ήταν ακόµη σε διαπραγµάτευση, είχε ακουστεί έντονα το όνοµα του Πορτογάλου Ζοάο Καρβάλιο (23) της Νότιγχαµ και δεν αποκλείεται µετά τις τελευταίες εξελίξεις να επανέλθει στο προσκήνιο άµεσα.

Το ρόστερ του Ολυµπιακού έχει ενισχυθεί φέτος µε αρκετούς έµπειρους ποδοσφαιριστές, όπως ο Ματιέ Βαλµπουενά, ο Χιλάλ Σουντανί, ο Γιουσέφ Ελ Αραµπί, αλλά και κάποιους νεότερους µε παραστάσεις από το υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, όπως ο Ρούµπεν Σεµέδο, ο Μπρούνο, ο Ραντζέλοβιτς, ο Ντουρµισάι. Απ’ όλα έχει ο µπαξές. Μεγαλύτερη εντύπωση απ’ όλους, ωστόσο, προκάλεσαν οι δύο 16άρηδες της παρέας.

Ο τερµατοφύλακας Κώστας Τζολάκης και ο µέσος Βασίλης Σουρλής, γεννηµένοι τον Νοέµβριο του 2002 αµφότεροι. Στις 8 ο πρώτος, στις 16 ο δεύτερος. Ανήλικοι, αµούστακα παιδιά που πηγαίνουν ακόµη σχολείο για να τελειώσουν το λύκειο. Με περίσσιο, ωστόσο, ποδοσφαιρικό θράσος, τέτοιο που να τους επιτρέπει να στέκονται και να αρέσουν πολύ στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα.

Στελέχη των τµηµάτων υποδοµής, βιάστηκαν να... µεγαλώσουν και να πάρουν θέση δίπλα στα ινδάλµατά τους. Ο πρώτος ήρθε πέρυσι από την Κρήτη και τον Πλατανιά, όταν χάλασε η µεταγραφή του Αντώνη Στεργιάκη από τη Σλάβια Σόφιας. Προτάθηκε στη διοίκηση από τον ατζέντη του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, το τµήµα σκάουτινγκ είχε ήδη εικόνα και µε εντολή από πολύ ψηλά πέρασε το κατώφλι των εγκαταστάσεων του Ρέντη. Με µπόι 195 εκατοστά, πείσµα, όρεξη για δουλειά και τη µαχητικότητα ενός γνήσιου Κρητικού. Για τον Βασίλη Σουρλή ισχύει η γνωστή παροιµία «το µήλο πέφτει κάτω από τη µηλιά».

Ο πατέρας του, Γιώργος Σουρλής, στα 51 του σήµερα, υπήρξε ένας από τους πιο τεχνίτες χαφ της εποχής του, µε τη φανέλα του Αιγάλεω, του Ηλυσιακού και του Εθνικού. Ο µικρός δεν άργησε να κολλήσει το µικρόβιο και αφού κέρδισε την εµπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς στοχεύει -µε σεµνότητα και ταπεινότητα- σε καριέρα καλύτερη από αυτήν του µπαµπά του. Η γενιά του 2002 κάνει τη δική της... επανάσταση φορώντας µια φανέλα βαριά και ασήκωτη, την οποία, όµως, έχει και το ταλέντο και την όρεξη να την κάνει να µοιάζει... πούπουλο πάνω της.

Ο Τζολάκης όχι µόνο υπερασπίστηκε άψογα την εστία του (και) στο προχθεσινό φιλικό µε το Αµβούργο, αποκρούοντας ακόµη και πέναλτι, αλλά παίζει µε ψυχραιµία 30άρη πορτιέρε, ενώ ο Σουρλής καλύπτει τον άξονα παρέα µε τον επίσης πιτσιρικά Ανδρούτσο, λες και πρόκειται για τους πολύ πιο µπαρουτοκαπνισµένους Γκιλιέρµε και Μπουχαλάκη.

Αλλάζουν φανέλα

Η αποστολή του Ολυµπιακού επέστρεψε χθες βράδυ από την Αυστρία, ολοκληρώνοντας το βασικό στάδιο της προετοιµασίας της, και βάζει πλώρη αρχικά για το φιλικό της Τρίτης µε τη Νότιγχαµ στο Φάληρο και στη συνέχεια για το πρώτο παιχνίδι µε την Πλζεν στην Τσεχία, µία εβδοµάδα αργότερα (23/7). Μέχρι τότε κάποιοι από εκείνους που βρίσκονται τώρα στην οµάδα δεν θα συνεχίσουν, µια και ο Πέδρο Μαρτίνς υπογράµµισε ότι θέλει να δουλέψει µε 22-23 παίκτες, συν τους τερµατοφύλακες. Αρα από εκείνους που ταξίδεψαν στο εξωτερικό δεν θα συνεχίσουν στο φετινό ρόστερ οι Κάιπερς, Σολδάνο από την επίθεση, ο Βούκοβιτς από την άµυνα, οι πιτσιρικάδες που θα επιστρέψουν στα τµήµατα υποδοµής, ενώ είναι πιθανή και η πώληση ενός ή δύο παικτών, µε πιθανότερους τους Σισέ, Καµαρά ή Κούτρη.

ΟλυμπιακόςτραυματισμόςΚώστας Φορτούνης