Αθλητισμός|12.07.2019 11:44

ΑΕΚ: Κάνει «γκελ» ο Γαλανόπουλος στη Γερμανία, τεστ αντοχής με τους ακραίους

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η ΑΕΚ δίνει απόψε (12/7) το δεύτερο φιλικό επί πολωνικού εδάφους - με την Τρέντσιν (7:00, Novasports2), αλλά ο Μιγκέλ Καρντόσο ακόμα δεν βλέπει την ενίσχυση να καταφτάνει. Ισως μάλιστα σύντομα να ανοίξει ακόμα ένα θέμα, καθώς ο Κώστας Γαλανόπουλος έχει...πέραση στη γερμανική αγορά.

Καλά πληροφορημένες πηγές του ethnos.gr, εκτιμούν, ότι αποτελεί απλά θέμα χρόνου η κατάθεση πρότασης στην ΑΕΚ για τον 22χρονο χαφ. Κατά πληροφορίες μάλιστα, υπήρξαν και οι πρώτες διερευνητικές επαφές για να διαπιστωθούν οι απαιτήσεις των «κιτρινόμαυρων». Το μήνυμα που δόθηκε είναι πως με 2,5 εκατ. ευρώ, στην ΑΕΚ θα ήταν αρκετά ικανοποιημένοι για να προχωρήσει η μεταγραφή.

Το θέμα αναμένεται να ανοίξει περισσότερο τις επόμενες μέρες, καθώς το όνομα του Γαλανόπουλου υπάρχει στα γραφεία αρκετών ομάδων του γερμανικού πρωταθλήματος. Αντίθετα, το τελευταίο διάστημα περιορίστηκε η κινητικότητα γύρω από τον Μπάρκα. Αν και ο διεθνής τερματοφύλακας διατηρεί καλό όνομα στην ιταλική αγορά, το θέμα φαίνεται να έχει μείνει στάσιμο.

Η ΑΕΚ πάντως, «καίγεται» κυρίως για την ενίσχυση της. Οι «κιτρινόμαυροι» αναδιπλώθηκαν στην περίπτωση του Βέρντε. Βρίσκονται σε απόλυτη σύμπλευση με τη Ρόμα και μεταφέρουν την πίεση προς την πλευρά των εκπροσώπων του 23χρονου Ιταλού.

Πηγές της ΑΕΚ ξεκαθάριζαν, ότι αποφάσισαν να κόψουν κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τους μάνατζερ του Βέρντε. Αυτό μάλιστα, λίγες ώρες έπειτα από την πληροφορία, πως οι ατζέντηδες του Ιταλού ακραίου ετοίμαζαν ταξίδι στην Αθήνα και επαφές με την ΑΕΚ εντός του Σαββατοκύριακου.

Η σκλήρυνση της στάσης από την ΑΕΚ - και τη Ρόμα, που έχει θέσει τον Βέρντε εκτός προετοιμασίας, διαμηνύοντας παράλληλα πως έχει συμφωνήσει με την «Ενωση» - δεν βοηθά επί του παρόντος στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η ΑΕΚ δεν έχει ακόμα πολύ χρόνο για ξόδεμα, ενώ ο Βέρντε ελέγχεται σε απόλυτο βαθμό από τους μάνατζερ του.

Ισως γι' αυτό, στην ΑΕΚ κοιτάζουν πλέον πολύ πιο εμπεριστατωμένα την περίπτωση του Καρτάμπια. Αξιωματούχος της ΑΕΚ σχολίαζε προς το ethnos.gr, ότι πλέον είναι ο Αργεντινός μέσα στις επιλογές, αλλά υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση. Ο Καρτάμπια αξιώνει συμβόλαιο με αποδοχές κοντά στις 800.000 ευρώ ετησίως, ενώ η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έχει θέσει ως τιμή εκκίνησης για τον 27χρονο Αργεντινό τα 3 εκατ. ευρώ.

Ισπανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν, ότι η ΑΕΚ τα έχει βρει σε όλα με τον Καρτάμπια. Αναμφίβολα, μεγάλο πλεονέκτημα για την ΑΕΚ, είναι η απροθυμία του παίκτη να μείνει και άλλη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ωσότου αποφασίσει για τη βασική της επιλογή πάντως, προχώρησε σε κίνηση επένδυσης για το μέλλον με τον Τζιμπρίλ Ντιανεσί. Πρόκειται για 23χρονο Γάλλο ακραίο, που αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Τουλούζ. Αγωνιζόταν στην Ολλανδία με τη Φορτούνα Σιτάρντ, αλλά πέρυσι είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και έκανε μόλις τέσσερις συμμετοχές. Στην ΑΕΚ πιστεύουν στον Ντιανεσί, αλλά προτιμούν να του δώσουν χρόνο προσαρμογής και θα παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα, πιθανότατα στη Λαμία.

Στο θέμα του φορ, δεν υπήρξαν ουσιαστικές εξελίξεις. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναμονή απαντήσεων από τον Ολιβέιρα και τις 1-2 ακόμα επιλογές που έχει για την επίθεση και εκτιμά, ότι θα βρει τον φορ που θέλει για την επίθεση.

Τζιμπρίλ ΝτιανεσίΑΕΚΚώστας ΓαλανόπουλοςποδόσφαιροΦεντερίκο ΚαρτάμπιαΝτανιέλε Βέρντε