Αθλητισμός|12.07.2019 13:27

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ονειρική χρονιά το 2019 με μαγικές στιγμές (vid)

Θοδωρής Φελάνης

Το 2019 εξελίσσεται σε μια ονειρική χρονιά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που σαρώνει βραβεία και καταρρίπτει ρεκόρ. Τελευταία διάκριση ήταν η ανάδειξη του σε καλύτερο άνδρα αθλητή των ΗΠΑ  σε μια αξέχαστη βραδιά που θύμιζε τελετή των Όσκαρ. Άλλωστε τα βραβεία του ESPYS (Excellence in Sports Performance Yearly) είναι κάτι ανάλογο με τα Όσκαρ σε επίπεδο  αθλητισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Ο Έλληνας σούπερ σταρ απέσπασε για την ακρίβεια δυο βραβεία και πιο συγκεκριμένα αυτό του κορυφαίου άνδρα αθλητή  στα επαγγελματικά σπορ των ΗΠΑ όπως κι αυτό του κορυφαίου αθλητή στο ΝΒΑ («Best NBA Player»).

Το 2019 έχει προσφέρει έντονες συγκινήσεις στον Γιάννη και στους απανταχού φαν του.  Ας θυμηθούμε κάποιες από αυτές:


*Στις 25 Ιουνίου το ΝΒΑ υποκλίθηκε στον Γιάννη με αφορμή την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτη στο κορυφαίο πρωτάθλημα (MostValuable Player) του πρωταθλήματος που αυτή την στιγμή αποτελεί και την σημαντικότερη ατομική του διάκριση.

*Λίγες ημέρες μόλις πριν η Ένωση παικτών του ΝΒΑ ανακοίνωσε τα δικά της βραβεία με τον Γιάννη να κερδίζει ξανά την πρωτιά.

*Τον Φεβουάριο του 2019 ψηφίζεται αρχηγός (μαζί με τον Λεμπρόν Τζέιμς) των ομάδων του All Star Game που φιλοξενείται στην Σάρλοτ. Ο Γιάννης βγαίνει πρώτος σκόρερ του αγώνα.

*Στις 23 Απριλίου του 2019 ο Αντετοκούνμπο πετυχαίνει 41 πόντους στο 4ο παιχνίδι της σειράς με τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας στα play offs.  Ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σε αγώνα της post season πετυχαίνει πάνω από 40 πόντους σε διάστημα λιγότερων των 32 λεπτών!

*Το ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ επιτεύχθηκε για τον Γιάννη στις 18 Μαρτίου του 2019 στο ματς με τους Σίξερς όπου πέτυχε 52 πόντους!

*Τον Μάιο του 2019 ο Greek Freak οδηγεί τους Μιλγουόκι Μπακς για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια στους τελικούς της Ανατολής.

* Τον Μάιο του 2019 ο Αντετοκούνμπο με τους 379 πόντους σε μια postseason, ανέβηκε στην 3η θέση με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία των «ελαφιών», με τον Τζαμπάρ να έχει και την πρωτιά με τους 515 του 1974, ενώ δεύτερος είναι ο Ρέι Άλεν με τους 452 πόντους του 2001. Επίσης έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον μεγάλο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που μετρά τουλάχιστον 25 πόντους και 10 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην ιστορία των Μπακς στα playoffs.

 

ΝΒΑΓιάννης Αντετοκούνμπο