Αθλητισμός|13.07.2019 10:15

ΑΕΚ: Ο Μάρκο πήρε ξανά το…όπλο του και δίνει χρόνο και ηρεμία

Σταύρος Καζαντζόγλου

Στην ΑΕΚ ψάχνονται για ένα φορ που θα κάνει τη διαφορά, αλλά φέτος ποντάρουν και σε μια εσωτερική «μεταγραφή». Ο Μάρκο Λιβάγια, όπως εμφανίζεται στο διάστημα της προετοιμασίας, είναι ένας τελείως διαφορετικός παίκτης από το «φάντασμα» της περασμένης σεζόν. Ηρεμος, εμφανώς αδυνατισμένος, αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο, ο Κροάτης δείχνει αποφασισμένος να ξαναγίνει ο παίκτης που έφτασε ως την Εθνική της φιναλίστ του Μουντιάλ.

Ο Λιβάγια είναι σημαντικός για το παιχνίδι της ΑΕΚ. Αφ’ ενός, διότι πρόκειται για παίκτη μεγάλης κλάσης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και αφ’ ετέρου, επειδή μπορεί να προσφέρει ηγετική προσωπικότητα και ισορροπία στα αποδυτήρια. Συν τοις άλλοις, ο Κροάτης δίνει στην ΑΕΚ ευχέρεια χρόνου για να βρει το «κανόνι» που θέλει για την επίθεση της, καθώς ο Καρντόσο τον υπολογίζει πρώτιστα για την κορυφή της επίθεσης.

Στην ΑΕΚ ασχολούνται μεν κυρίως με το θέμα του ακραίου, αλλά η απόκτηση σέντερ φορ είναι πάντα προτεραιότητα. Το θέμα του Ολιβέϊρα φαίνεται πως μένει απλά ανοιχτό, με τις πιθανότητες να κριθεί θετικά να λιγοστεύουν καθημερινά. Αντίθετα, στην ΑΕΚ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική απάντηση από τις 1-2 επιλογές πρώτης γραμμής που έχουν κάνει επαφές και εκτιμούν πως θα είναι θετικές.

Το θέμα Βέρντε δεν έχει κλείσει οριστικά. Η ΑΕΚ ποντάρει στη συμφωνία που έχει έρθει με τη Ρόμα, για την απόκτηση του 23χρονου ακραίου έναντι 750.000, συν ποσοστό μεταπώλησης 30%. Πολλά φαίνεται πως θα κριθούν στη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι του παίκτη με τους Ρωμαίους τη Δευτέρα (15/7). Το ρεαλιστικό συνέδριο είναι να ρίξουν απαιτήσεις Ρόμα και μάνατζερ, να «ανέβει» λίγο η ΑΕΚ και να κλείσει η μεταγραφή.

Το θέμα Καρτάμπια άνοιξε, αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ποια τροπή μπορεί να λάβει. Θεωρητικά, η ΑΕΚ έχει φτάσει κοντά σε συμφωνία με τον Αργεντινό, που αξιώνει αποδοχές που αγγίζουν τις 900.000 ευρώ ετησίως. Ωστόσο, τον πρώτο λόγο διατηρεί η Λα Κορούνια. Παρά την πίεση του παίκτη να αποχωρήσει, ο σύλλογος της Γαλικίας δεν ρίχνει τις απαιτήσεις – ακόμα τουλάχιστον – από τα 3 εκατ. ευρώ.

ποδόσφαιροΝέλσον ΟλιβέιραΝτανιέλε ΒέρντεΜάρκο ΛιβάγιαΑΕΚΦεντερίκο Καρτάμπια