Αθλητισμός|12.07.2019 21:05

ΑΕΚ: Θέλει δουλειά πολλή για να υπάρξει αλλαγή, ήττα με 2-1 από την Τρεντσίν

Σταύρος Καζαντζόγλου

«Προσπαθούμε να μάθουμε κάτι από όλα αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε αγωνιστικές συμπεριφορές. Το πιο σημαντικό σε αυτήν τη φάση από το αποτέλεσμα, είναι να κάνουν οι παίκτες όσα ζητάμε». Με αυτόν τον τρόπο υποδέχθηκε ο Μιγκέλ Καρντόσο την εμφάνιση της ΑΕΚ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στη σλοβακική Τρεντσίν, η οποία επικράτησε με 2-1.

Βέβαια, σαφώς και μια ήττα σε φιλικό δεν αποτελεί μείζον θέμα. Αυτό που φάνηκε πάντως κόντρα σε μια ομάδα που άσκησε πίεση ψηλά στο γήπεδο είναι πως απαιτείται πολλή δουλειά και χρόνος, μέχρι να υπάρξει η μετάβαση που επιχειρεί ο Καρντόσο στην ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν – ειδικά στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης – να κυκλοφορήσουν την μπάλα, έκαναν πολλά λάθη και δεν μπορούσε να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους.

Σταδιακά, η εικόνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε. Θα μπορούσε μάλιστα να προηγηθεί, εάν ο Λιβάγια σκόραρε σε κενή εστία (24’) ή ακόμα περισσότερο στο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Μάνταλος, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι (44’). Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της ΑΕΚ ήταν πολύ βελτιωμένη. Ο Σιμάο ήταν ο κορυφαίος της «Ενωσης», εξαιρετικοί και οι Κλωναρίδης, Μάνταλος.

Αλλά σε αυτό το διάστημα, τα ατομικά λάθη «πλήγωσαν» την ΑΕΚ. Σε διάστημα που έδειχνε να κυριαρχεί στο γήπεδο, η ασυνεννοησία των Παουλίνιο, Σιμόες έφερε το 1-0 από τον Ντεπέτρις (78’), ενώ το λάθος γύρισμα του Μπότου το 2-0 από τον Μπουγκαρί. Ο νεαρός χαφ πάντως, ήταν εκείνος που μείωσε στις καθυστερήσεις, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μάνταλου και γύρισμα του Κλωναρίδη.

ΑΕΚ: Τσιντώτας (46’ Μπάρκας), Παουλίνιο, Οικονόμου (46’ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (46’ Βράνιες), Χουλτ (66’ Λόπες), Σιμάο (80’ Μπότος), Κρίστισιτς (46’ Σιμόες), Ντέλετιτς (46’ Κλωναρίδης), Σαμπανάτζοβιτς (46’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Λιβάγια (66’ Γιακουμάκης)

Πέτρος ΜάνταλοςΑΕΚποδόσφαιροφιλικόΜιγκέλ Καρντόσο