Αθλητισμός|12.07.2019 22:41

Ρότζερ Φέντερερ: Ο βασιλιάς του Γουίμπλεντον πήγε πάλι στον τελικό

Newsroom

Εμφατική επιστροφή στους τελικούς του Γκραντ Σλαμ έκανε ο τεράστιος Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος μετά από τιτανομαχία που κράτησε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες νίκησε τον Ραφαέλ Ναδάλ με 7-6 (3), 1-6, 6-3, 6-4 διευρύνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς Γκραντ Σλαμ.

Ο Φέντερερ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του στο γρασίδι και θα είναι στη θέση του την Κυριακή (14/7, 16.00) για να κατακτήσει τον 9ο τίτλο στο Γουίμπλεντον και τον 4ο τίτλο εντός του 2019, τον 20ο στο γρασίδι, τον 21ο σε Γκραντ Σλαμ, τον 103ο συνολικά στην καριέτα του σε 156 τελικούς.

T

Ο σπουδαίος Ελβετός προκρίθηκε για 12η φορά σε τελικό του Γουίμπλεντον και ισοφάρισε το ρεκόρ με τους περισσότερους τελικούς σε ένα Γκραντ Σλαμ που ήταν οι 12 του Nαδάλ στο Ρολάν Γκαρός.

31 τελικούς Γκραντ Σλαμ

Συνολικά έφτασε τους 31 τελικούς σε Γκραντ Σλαμ διοργανώσεις διευρύνοντας το ρεκόρ όλων των εποχών που κατέχει ο ίδιος!

Μάλιστα την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 21ο τίτλο Γκραντ Σλαμ απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς που στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2014 και το 2015 τον είχε νικήσει δύο φορές σε τελικούς Γουίμπλεντον.

T

Αυτή ήταν η 15η νίκη του Φέντερερ επί του Ναδάλ στις 40 αναμετρήσεις του και η τρίτη σε τέσσερις αναμετρήσεις στο Γουίμπλεντον και στο γρασίδι και η έκτη νίκη στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις τους.

Η 101η νίκη του στο Γουίμπλεντον

Ο Ελβετός έφτασε τις 101 νίκες στο Γουίμπλεντον (έχει και 12 ήττες) που είναι οι  περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο ρεκόρ παίκτη σε ένα μόνο Γκραντ Σλαμ τουρνουά. Συνολικά σε Γκραντ Σλαμ έχει 353 νίκες και 56 ήττες που επίσης είναι ρεκόρ όλων των εποχών.

T

Ετσι έφτασε στη νίκη

Ο Φέντερερ πήρε το 1ο σετ στο τάι μπρέικ χάρις το καλύτερο σερβίς του, ο Ναδάλ ισοφάρισε εύκολα αλλά στο 3ο σετ ο Φέντερερ έκανε μπρέικ στο 4ο γκέιμ και πήρε προβάδισμα. Ολα κρίθηκαν στο 4ο σετ όπου ο Φέντερερ με πολλές δυνάμεις έκανε μπρέικ στο 3ο γκέιμ, κράτησε το σερβίς του και έφτασε στη νίκη. Αντίθετα ο ο Ναδάλ για δεύτερη συνεχή χρονιά χάνει στα ημιτελικά. Το 2018 είχε χάσει από τον Τζόκοβιτς.

Στον τελικό της Κυριακής θα συνεχιστεί και η μάχη για το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν ο Φέντερερ κατακτήσει το Γουίμπλεντον θα επιστέψει στο Νο2 αφήνοντας τον Ναδάλ στο Νο3, αλλιώς η κατάταξη θα μείνει όπως έχει.

ΓουίμπλεντονΤένιςΡότζερ ΦέντερερΡάφαελ ΝαδάλΣπορ