Αθλητισμός|13.07.2019 11:08

ΠΑΟΚ: Ο Φερέιρα δίνει σκυτάλη στη φουρνιά του 2000

Αντώνης Τσακαλέας

Η ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ βρήκε τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν να έχει ελάχιστα ονόματα, κυρίως λόγω του «εκπαιδευτικού» χαρακτήρα που είχε αυτή, μετά την αλλαγή σκυτάλης στη τεχνική ηγεσία. Στο διάστημα παρουσίας του «Δικεφάλου του βορρά» στο Απελντοορν, ο Αμπέλ Φερειρα δεν έδωσε σε κανένα ποδοσφαιριστή περισσότερα από 45’ σε μια αναμέτρηση, με αρκετούς είτε να αγωνίζονται σε νέες θέσεις, είτε να καλούνται να αλλάξουν τις μέχρι πέρυσι τακτικές τους συνήθειες λόγω της αλλαγής συστήματος. Στην αναμέτρηση με την Ουν. Κλουζ, ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε για πρώτη φορά μια ώρα παιχνιδιού σε μια σειρά ποδοσφαιριστών, και στο φινάλε αυτού έκανε τις πρώτες «ανακοινώσεις»  αναφορικά με τα πλάνα του για τη διαχείριση ποδοσφαιριστών της Κ19 που είχε στη διάθεσή του.

Οι Αντώνης Γαϊτανίδης και Θεοχάρης Τσιγγάρας έκαναν αρχικά τον Αμπέλ Φερέιρα να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για εκείνους δημοσίως, με αφορμή τις εμφανίσεις τους στα φιλικά  επί Ολλανδικού εδάφους στα οποία τους χρησιμοποίησε, ενώ μετά την ολοκλήρωση το φιλικού στη Ρουμανία ανακοίνωσε τη παραμονή τους στο ρόστερ, ενώ σε αυτούς προστέθηκε και ένας ακόμα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Οι τρεις ανήκουν σε μια από τις πλέον ελπιδοφόρες γενιές των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, αυτή των γεννηθέντων το 2000, η οποία και έκλεισε τον κύκλο της, με τους «εκπροσώπους» της να ετοιμάζονται για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.
«Θέλω να έχω ένα μικρό ρόστερ 20-21 ποδοσφαιριστών, τους τερματοφύλακες και τρεις νεαρούς παίκτες. Τους δύο τους έχουμε ήδη εδώ και ο τρίτος θα είναι ο Μιχαηλίδης» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του φιλικού στη Ρουμανία ο Αμπέλ Φερέιρα. Για τους Γαϊτανίδη και Τσιγγάρα, στη πρώτη τους προετοιμασία με επαγγελματική ομάδα,  όσοι τους έζησαν κάνουν λόγο για δυο διαφορετικούς χαρακτήρες στις προπονήσεις, με ένα κοινό χαρακτηριστικό στα παιχνίδια. Ο Τσιγγάρας είναι από εκείνους που περνά απαρατήρητος καθώς είναι χαμηλών τόνων, σε αντίθεση με τον Γαϊτανίδη που είναι πιο εκδηλωτικός. Το στοιχείο που τους ενώνει δεν είναι άλλο από την αποφασιστικότητα που αμφότεροι βγάζουν στο γήπεδο.

Θεοχάρης Τσιγγάρας


Ο Θεοχάρης Τσιγγάρας (γεννημένος στις 20/8/2000) είναι ένας εσωτερικός μέσος και καλή πρώτη επαφή, καλό κράτημα, σωστή διαχείριση της μπάλας και ανάγνωση των χώρων που υπάρχουν.

Αντώνης Γαϊτανίδης


Ο Αντώνης Γαϊτανίδης (γεννημένος στις 18/3/2000) είναι ένας επιθετικός που παίζει με πλάτη, έχει γερά πατήματα, παίζει αρκετά με πλάτη, και όπως έδειξε με το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Νόρτζελαντ, δεν φοβάται να κάνει μια ενέργεια όσο δύσκολη και παράτολμη μπορεί να φαίνεται.

Γιάννης Μιχαηλίδης


Ο Γιάννης Μιχαηλίδης (γεννημένος στις 18/2/2000) που δεν βρέθηκε στη προετοιμασία, είναι ένας δυναμικός αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός, με κύριο χαρακτηριστικό του τις πολύ καλές μεταβιβάσεις και αλλαγές παιχνιδιού.


Οι Γαϊτανίδης και Τσιγγάρας τους έχουν πανηγυρίσει τίτλους σε όλα τα πανελλήνια ηλικιακά επίπεδα που υπάρχουν, καθώς ήταν συμπαίκτες στις πρωταθλητές ομάδες της Κ15 τη σεζόν 2014-15, της Κ17 τη σεζόν 2015-16, και δις πρωταθλητές με την Κ19 τα τελευταία δυο χρόνια. Ο Μιχαηλίδης προστέθηκε στα τμήματα υποδομής του 2016.

Γιάννης ΜιχαηλίδηςΑμπέλ ΦερέιραΘεοχάρης ΤσιγγάραςΠΑΟΚΑντώνης Γαϊτανίδης