Αθλητισμός|15.07.2019 09:03

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς αποφασίζει για τον αντί – Φορτούνη

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Μέχρι το ερχόμενο Σάββατο (20/7) που ο Κώστας Φορτούνης θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να αποκατασταθεί η ρήξη στον πρόσθιο χιαστό που υπέστη στο φιλικό με το Αμβούργο ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις για τον ή τους αντικαταστάτες του αρχηγού.

Πέρα από το δεδομένο της παρουσίας του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος θα αγωνιστεί σε ρόλο επιτελικού και στο αυριανό φιλικό (16/7, 9.30) με τη Νότιγχαμ, μία εβδομάδα πριν από την πρώτη μάχη με τη Βικτόρια Πλζεν, ο Πορτογάλος κόουτς έχει κι άλλα εναλλακτικά σχέδια κατά νου.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, σκοπεύει το συντομότερο δυνατό να δοκιμάσει σε ρόλο ελεύθερου κυνηγού πίσω από τον φορ και τον Σουντανί, ο οποίος, όμως, δεν είναι ακόμη έτοιμος για σερί αγώνων από τη στιγμή που έμεινε εκτός δράσης για οκτώ μήνες με το ίδιο πρόβλημα που απασχολεί τώρα τον «Φορτού».

Από 'κει και πέρα, είναι σίγουρο ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα κινηθούν για τουλάχιστον έναν χαφ. Μέχρι τώρα έψαχναν για ένα 8άρι που να μπορεί να παίξει δίπλα στον «κόφτη» με πιο δημιουργικές αρμοδιότητες. Πλέον είναι πολύ πιθανό η αναζήτηση να διευρυνθεί και να αφορά παίκτη, ο οποίος πέρα από το «8» να μπορεί να αγωνιστεί και στο «10», ως μπαλαντέρ.

Θέμα επιστροφής του Νάτχο, λίγες ημέρες έπειτα από τη λύση του συμβολαίου του δεν υφίσταται κι ας κυκλοφόρησε το σχετικό σενάριο, ενώ δύσκολα θα προχωρήσει και κάποια λύση τύπου Μπεν Αρφά. Μπορεί ο βιρτουόζος Γάλλος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Ρεν, στα 32 χρόνια του, να αποτελεί μια επιλογή πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά υπάρχουν κι ενστάσεις.

Πρώτον δεν είναι επιτελικός μέσος, αλλά περιφερειακός κυνηγός και εξτρέμ. Δεύτερον τα χρήματα που απαιτούνται ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Επίσης ως ελεύθερος θα χρειαστεί γύρω στον έναν μήνα για να φτάσει στο επίπεδο ετοιμότητας των συμπαικτών του. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μπεν Αρφά είχε μιλήσει και πέρυσι με τον Ολυμπιακό (όπως και με τον ΠΑΟΚ όπως υποστηρίζουν κύκλοι μάνατζερ), άρα υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά τον Πορτογάλο Ζοάο Καρβάλιο της Νότιγχαμ, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα πως είναι τραυματίας και δεν έχει διευκρινιστεί το πόσο θα μείνει ακόμη εκτός δράσης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, πάντως, είχε την ευκαιρία το απόγευμα του Σαββάτου (13/7) να τσεκάρει την προσεχή αντίπαλο στον β' προκριματικό του Champions League Βικτόρια Πλζεν στην πρεμιέρα του τσεχικού πρωταθλήματος κόντρα στη Σίγκμα Ολομουτς (3-1). Διαπίστωσε πως πρόκειται για μια ομάδα με επιθετικές αρετές, αλλά και αδυναμίες ανασταλτικά τις οποίες θέλει να εκμεταλλευθούν οι παίκτες του από την εκτός έδρας αναμέτρηση της επόμενης Τρίτης (23/7).

Κώστας ΦορτούνηςΠέδρο ΜαρτίνςΜατιέ ΒαλμπουενάποδόσφαιροΕλ Αραμπί ΣουντανίΟλυμπιακός