Αθλητισμός|15.07.2019 16:24

Ικερ Κασίγιας: Κάνει «διάλειμμα» από τα γήπεδα μέχρι νεωτέρας

Newsroom

Ο Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος την Πρωτομαγιά υπέστη καρδιακό επεισόδιο, δεν αποσύρεται από την αγωνιστική δράση, αλλά κάνει ένα… διάλειμμα μέχρι να δει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί εκ νέου, με το πρόβλημα που δεδομένα έχει στην καρδιά.

Ο 38χρονος Ισπανός τερματοφύλακας, όπως ανακοίνωσε ο πορτογαλικός σύλλογος, αναλαμβάνει μέλος του τεχνικού τιμ των «Δράκων», λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών, του προπονητή Σέρζιο Κονσεϊσάο και της διοίκησης.

Ενας ρόλος, επί της ουσίας, γενικού αρχηγού, μέσω του οποίου ενδέχεται να αναλάβει και περαιτέρω αρμοδιότητες, όπως εξήγησε στην σχετική της ανακοίνωση η Πόρτο για τον κορυφαίο Ισπανό γκολκίπερ όλων των εποχών.

T

Ο Κασίγιας, με 156 παιχνίδια από το 2015, όταν μετακόμισε από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Πόρτο, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ το 2018, εμφανίστηκε ευχαριστημένος με το νέο του πόστο.

«Θα κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που συνήθιζα να κάνω, το οποίο ήταν να βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο. Θα προσπαθήσω να λειτουργήσω ως σύνδεσμος μεταξύ της ομάδας και του συλλόγου» επισήμανε ο Ικερ, προσθέτοντας ότι «ο προπονητής μου είπε ότι ήθελε να μείνω κοντά στους παίκτες, κοντά στους πιο νεαρούς, γιατί υπήρξαν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου».

Εκτός από το δικό του πρόβλημα, ο Κασίγιας έγινε είδηση τους τελευταίους μήνες και για την περιπέτεια υγείας που ταλαιπωρεί την σύζυγό του, δημοσιογράφο Σάρα Καρμπονέρο.

ΠόρτοΙκερ ΚασίγιαςποδόσφαιροΣάρα Καρμπονέρο