Αθλητισμός|15.07.2019 21:02

ΑΕΚ: Στην καλύτερη εμφάνιση της, έμεινε στο 1-1 με τη Μακάμπι Νετάνια

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, με πολλές από τις αρχές που θέλει να περάσει στο παιχνίδι της ο Μιγκέλ Καρντόσο, εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο τρίτο φιλικό της επί πολωνικού εδάφους κόντρα στην Μακάμπι Νετάνια. Ωστόσο, αν και η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, διατηρώντας παράλληλα αμυντική ισορροπία, έμεινε στο 1-1 σε ματς που ξεχώρισε για τη σκληρότητα του και ανάγκασε τον διαιτητή να μοιράσει έξι κίτρινες κάρτες και να ζητήσει την αντικατάσταση του Βράνιες.

Οι Ισραηλινοί αποδείχθηκαν εξαιρετικά αδύναμος αντίπαλος. Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν μοιρασμένο, αλλά η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στην πρώτη φάση της: στο 23’ με τον Μάνταλο, που τελείωσε εξαιρετικά το κλέψιμο και την ασίστ του Λιβάγια. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε πολύ καλύτερη εικόνα και έκανε πολλές ευκαιρίες, με σημαντικότερες αυτές με τους Λιβάγια (47’ και 79’) και Κλωναρίδη (52’ και 72’). Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε και αντίθετα η ΑΕΚ δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης με απευθείας φάουλ του Γκόλομπαρτ (52’), όπου είχε κακή αντίδραση ο Μπάρκας.

Εξαιρετικός για την ΑΕΚ ήταν ο Ζεράλδες που κάλυψε πολλά μέσα μέσα στο γήπεδο. Ο Τσιγκρίνσκι έδωσε ασφάλεια στην άμυνα και παιχνίδι από πίσω, ο Μάνταλος (ειδικά στο δεύτερο μέρος) πήρε πολλές πρωτοβουλίες, ενώ και ο Λιβάγια ήταν εξαιρετικός σε ρόλο καθαρού επιθετικού όπου χρησιμοποιήθηκε.

«Η ομάδα προσπαθεί να εφαρμόσει όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια πολύ καλύτερη εικόνα. Ημασταν πιο κοντά σε αυτά που ζητάμε, οι γραμμές ήταν πολύ πιο κοντά. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά πρέπει να μπαίνουν και τα γκολ. Είναι θετικά τα δείγματα, συνεχίζουμε τη δουλειά», σχολίασε ο Μιγκέλ Καρντόσο μετά το τέλος του φιλικού.

ΑΕΚ: Μπάρκας (64’ Αθανασιάδης), Παουλίνιο, Βράνιες (64’ Οικονόμου), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (69’ Λόπες), Σιμόες, Σιμάο (72’ Γαλανόπουλος), Κλωναρίδης, Ζεράλδες, Μάνταλος (77’ Ντέλετιτς), Λιβάγια

Πέτρος ΜάνταλοςΜιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚφιλικόποδόσφαιρο