Αθλητισμός|15.07.2019 22:29

Οι δύο όψεις των Εθνικών ομάδων πόλο στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Newsroom

Σαρωτική η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε με 26-3 την οικοδέσποινα Νότιο Κορέα στην πρεμιέρα του 18ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Γκουανζού και τα κρίσιμα ματς που θα κριθεί η πρώτη θέση θα είναι με το Μαυτροβούνιο και τη Σερβία.

Οι δύο τελευταίες αναδείχτηκαν ισόπαλοι 10-10 στον άλλο αγώνα της πρεμιέρας.

Η ελληνική ομάδα με τη Νότιο Κορέα έκανε μία γερή προπόνηση για τη δύσκολη συνέχεια. Τα οκτάλεπτα: 7-0, 7-0, 3-1, 9-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Παπαναστασίου, Φουντούλης 4, Καπότσης 2, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 4, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 4, Γαλανίδης.

Βαριά ήττα, δεύτερη ευκαιρία με Κούβα

Αντίθετα, η Εθνική πόλο γυναικών κατώτερη των περιστάσεων γνώρισε βαριά ήττα από την Ισπανία με 14-4 (6-1, 2-2, 3-0, 3-1). Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το Καζακστάν νίκησε την Κούβα με 9-6. Την Τρίτη η ελληνική ομάδα αντιμετωπίσει την Κούβα και την Πέμπτη το Καζακστάν.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Πάτρα, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη, Κώτσια, Νίνου, Πλευρίτου Ελ., Ξενάκη 1, Κοτσιώνη.

Τελικό η Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατάφερε να προκριθεί σε έναν ακόμα τελικό, αυτή τη φορά στο ελεύθερο πρόγραμμα του Σόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση. 

Η Ελληνίδα αθλήτρια πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό, καθώς κατέλαβε την 7η θέση με 88.4333 βαθμούς.

Δεν πέρασαν τελικό

Ο Νικόλαος Μόλβαλης και ο Αθανάσιος Τσιρίκος δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό των 10μ σταθερού βατήρα συγχρονισμένων καταδύσεων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Οι δύο καταδύτες δεν μπόρεσαν να βρεθούν στις 12 πρώτες χώρες, ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό του αγωνίσματος, μένοντας στην 14η θέση με 332.64 βαθμούς.

Εθνική ΠόλοΠαγκόσμιο πρωτάθλημα πόλοΣπορ