Αθλητισμός|16.07.2019 12:43

ΑΕΚ: Σε ρηχά νερά οι «ρεζέρβες», έμεινε στο 1-1 με την αδύναμη Σταλ Στάλοβα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Στα φιλικά προετοιμασίας δεν μετρά το σκορ, αλλά όλα έχουν τη σημασία τους. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία, δίνοντας το τέταρτο κατά σειρά φιλικό με την αδύναμη Σταλ Στάλοβα, ομάδα Γ’ Εθνικής. Ο Καρντόσο έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής ως τώρα, με τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν αρχή, μέση και τέλος και απαιτήθηκε η είσοδος κάποιων έμπειρων παικτών για να έρθει η ισοπαλία 1-1.

Υπάρχει μεν η δικαιολογία του πρωινού ματς (ξεκίνησε 10:30 ώρα Ελλάδας) και του ανομοιογενούς σχήματος, αλλά οι περισσότερες «ρεζέρβες» που χρησιμοποιήθηκαν, άφησαν πολλά ερωτηματικά για την επάρκεια τους στη διάρκεια μιας απαιτητικής σεζόν. Λίγα πράγματα ο Σαμπανάτζοβιτς ως αμυντικός μέσος, ακόμα λιγότερα ο Ντέλετιτς, πολλά λάθη ο Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια.Μοναδικό κέρδος για την ΑΕΚ η παρουσία του Γαλανόπουλου, που ήταν εξαιρετικός, ως αρχηγός μάλιστα της ομάδας για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η ΑΕΚ είχε στο πρώτο μέρος μόνο μια τελική στην εστία, με το σουτ του Γαλανόπουλου στο 10’. Οι Πολωνοί είχαν δοκάρι στο 3’ σε κεφαλιά του Βίτασικ και πήραν προβάδισμα στο 43’, όταν έπειτα από διαδοχικά λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Φιτσκίεβιτς πλάσαρε σε κενή εστία. Η εικόνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε με την είσοδο παικτών που θεωρούνται βασικοί και η ήττα αποφεύχθηκε χάρη στον Μάνταλο, που σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης (61’ Τσιντώτας), Σταμούλης, Οικονόμου (65’ Βράνιες), Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Ντέλετιτς (65’ Σιμάο), Μπότος (74’ Ζεράλδες), Σαρδέλης (65’ Μάνταλος), Γιακουμάκης (74’ Κλωναρίδης)

Πέτρος ΜάνταλοςΑΕΚποδόσφαιροφιλικόΚώστας Γαλανόπουλος