Αθλητισμός|16.07.2019 23:34

Άρης: Κόντρες και αμφισβήτηση Γουλιέλμου στην Γ.Σ. για το μπάσκετ

Θοδωρής Φελάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Άρη με θέμα το μπάσκετ.   Μερίδα παραγόντων αμφισβητεί ευθέως τους χειρισμούς του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Δημήτρη Γουλιέλμο ζητώντας του να αποχωρήσει.

Ο ίδιος ο κ. Γουλιέλμος αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του ΑΣ τον παρότρυνε να αφήσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη , ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης υποστήριξε πως θέλει να επιστρέψει (με συνεργάτες του) και να βοηθήσει με την εμπειρία του κάνοντας διαχείριση δίχως να έχει  δυνατότητα οικονομικής συνεισφοράς.

Στην ομιλία του ο κ. Αρβανίτης είπε : «Δεν βλέπω το λόγο να μέμφεστε όποιον ενδιαφέρεται για να βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Δηλώνω στον πρόεδρο του Α.Σ. πως εγώ προσωπικά και η ομάδα που με βοηθά είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση δυσκολίας, να βοηθήσουμε ώστε να ανταπεξέλθει η ομάδα. Υπάρχουν 10 άτομα ως συμβούλιο και ως προσφορά με περιφερειακό ρόλο.

Υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων ετών. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύση εφόσον αδυνατεί να ανταπεξέλθει ο μεγαλομέτοχος. Ο ίδιος λέει ότι μπορεί, όμως πρέπει να μας δώσει κάποιες απαντήσεις. Πρώτο και σημαντικότερο να οριστεί κάποια ημερομηνία για την άρση του μπαν που είναι το πιο σημαντικό από όλα.  Ακούσαμε κάποια νούμερα από τον κ. Γουλιέλμο, εγώ δεν τα εμπιστεύομαι. Αν όλα είναι καλά, προχωρούμε έτσι. Αν όχι, υπάρχει η λύση που πρότεινα».

Γουλιέλμος για ban,  μπάτζετ και χρέη

Νωρίτερα ο κ. Γουλιέλμος είπε: «Έχουμε απαγόρευση μεταγραφών από την FIBA, τα περίφημα  ban. Για να εξοφλήσουμε τα ban τώρα θέλουμε 500-550 χιλιάδες ευρώ. Για να το σπάσουμε κα να κάνουμε διακανονισμό τώρα θέλουμε 250.000 ευρώ. Τα μισά από αυτά θα τα έχουμε από τη διοίκηση. Δικά μου λεφτά.

Από αύριο βγαίνουν τα διαρκείας για την νέα σεζόν. Η συμφωνία με τον Σούλη Μαρκόπουλο έχει ολοκληρωθεί και ο σχεδιασμός της ομάδας προχωράει. Το αγωνιστικό μπάτζετ για την επόμενη χρονιά θα είναι 500.000 ευρώ περίπου.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα στη βδομάδα. Να βοηθήσει όποιος μπορεί και θέλει οικονομικά. Δεσμεύομαι πως αυτά τα λεφτά  θα πάνε στα ban. Όποιος θέλει με ελάχιστο ποσό 1.000 ευρώ να πάρει μετοχές». Για όσα παρέλαβε είπε: «Υπάρχουν πολλοί διακανονισμοί που πληρώνονται από μας παρόλο που δε δημιουργήθηκαν κατά τη δική μας θητεία. Αυτά δεν είναι μικρά ποσά, μόνο οι ρυθμίσεις της εφορίας είναι 17.500 ευρώ κάθε μήνα. Ζούμε σε μια παράξενη χρονιά που είναι άγνωστο πόσες ομάδες θα παίξουν, πόσες θα πέσουν, πόσες θα προβιβαστούν, υπάρχει γενικότερα μία ασάφεια για την επόμενη χρονιά που επηρεάζει και εμάς. Παλεύουμε κάθε μέρα, έρχονται υποψήφιοι χορηγοί που μας ρωτούν αν και με ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. 

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ο Άρης θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που του αρμόζει. Ο προπονητής μας διαλέγει παίκτες, αλλά δε δίνουμε δημοσιότητα. Μιλάμε με παίκτες καθημερινά, κάνουμε διαπραγμάτευση για τα ban καθημερινά. Όσοι πιστεύουν ότι θέλουν να διοικήσουν με… ρεφενέ δεν μπορούν σοβαρά να το υποστηρίξουν. Έχω δώσει τη ζωή μου για τον Άρη. Βάζω και δεν παίρνω.  Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να διοικήσουν με τα δικά μου λεφτά, αυτά είναι αστειότητες.

Δε θα επιστρέψει ο Άρης σε θέση υποβιβασμού, χρεωμένος παντού, με κλειστά γραφεία, με 8 ban, δε θα ταξιδεύει η ομάδα μόνο με το λεωφορείο, δε θα ξαναφτάσει, όσο μπορώ να το επηρεάσω, να τη θεωρούν όλοι υποβιβασμένη».

ΑρηςΔημήτρης Γουλιέλμοςμπάσκετ