Αθλητισμός|17.07.2019 17:51

Οι Σουηδοί μαθαίνουν πως γίνεται το «Souvlaki party» με dj τον Γιάννη Ανέστη (pic)

Newsroom

Κάποτε, για τους Σουηδούς – και συνολικά τους βόρειους λαούς – η Ελλάδα ήταν εξωτικός προορισμός, συνδυασμένος με ούζο, συρτάκι και νυχτερινή ζωή. Τώρα, περνούν στο επόμενο στάδιο μέσω ενός εκ των «πρεσβευτών» της χώρας μας στο εξωτερικό, τον Γιάννη Ανέστη. Ο διεθνής τερματοφύλακας εντυπωσιάζει υπερασπιζόμενος την εστία της Γκέτερμποργκ και προς τιμήν του, ο σουηδικός σύλλογος διοργανώνει για το ματς του Σαββάτου (21/7) με την Εσκιλτούνα «souvlaki party». Μάλιστα, ο Ανέστης θα αναλάβει και ρόλο dj, μυώντας τους Σουηδούς σε μουσική που θα επιλέξει με τα…χεράκια του.

Η σχετική αφίσα της εκδήλωσης έχει ως φόντο την ελληνική σημαία και προσκαλεί κάθε πιστό της Γκέτερμποργκ σε grrek party, με το μενού να περιλαμβάνει παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι και βέβαια ελληνικά ποτά. Ολο το concept της εκδήλωσης είναι εμπνευσμένο από την Ελλάδα και φέρει την υπογραφή του πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Ο Ανέστης θα είναι ο οικοδεσπότης και εκείνος που θα φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες, τόσο για το μενού, όσο και τις μουσικές επιλογές με ελληνικό στυλ.

T

Η συγκεκριμένη πρωτότυπη κίνηση αποτελεί σαφή απόδειξη, ότι ο Ανέστης βρήκε τη δική του «γη της επαγγελίας» στο μακρινό Γκέτερμποργκ. Ο Ανέστης τέθηκε εκτός ΑΕΚ αν και ήταν βασικό στέλεχος στη μεγάλη επιστροφή των «κιτρινόμαυρων». Είχε ανεπιτυχές πέρασμα από το Ισραήλ και τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, αλλά στη Σουηδία διανύει στιγμές δόξας. Την τρέχουσα περίοδο, έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια, κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε τέσσερα εξ αυτών και η Γκέτεμποργκ βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 25 βαθμούς, έξι λιγότερους από την πρωτοπόρο Μάλμε.

T

ΑΕΚΓκέτεμποργκΓιάννης Ανέστηςποδόσφαιρο