Αθλητισμός|17.07.2019 18:17

Ξανά στα γήπεδα ο Κατσουράνης, αρχηγός της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο μίνι ποδοσφαίρου (vid)

Newsroom

Αποτελεί έναν παίκτη μύθο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέλος της ομάδας που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004, παρών σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Κώστας Κατσουράνης μπορεί να κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και την περυσινή σεζόν να βρισκόταν στα στούντιο του OPEN ως σχολιαστής, αλλά όταν καλεί η γαλανόλευκη δεν μπορεί να μείνει απαθής. Εστω και αν δεν πρόκειται για το τερέν που μεγαλουργούσε στο παρελθόν, αλλά για την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μίνι ποδοσφαίρου.

Τι είναι το μίνι ποδόσφαιρο; Ομοιάζει με το ποδόσφαιρο σάλας, αλλά γίνεται σε ανοιχτά γήπεδα. Παίζεται με έξι εναντίον έξι και στηρίζεται πολύ στην τεχνική κατάρτιση των αθλητών. Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από τις 11 ως τις 20 Οκτωβρίου και ο Κατσουράνης δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόσκληση. Γνωστοποίησε μάλιστα την απόφαση του, με καλαίσθητο video στο twitter.

T

Τα ματς θα διεξαχθούν σε ειδικό γήπεδο του Ρεθύμνου, χωρητικότητας 3.000 θεατών. Στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα δεν επιτρέπεται η συμμετοχή επαγγελματικών ποδοσφαιριστών και αποτελούνται από παίκτες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, futsal ή παλαίμαχους. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα λάβουν μέρος 40 ομάδες, αλλά ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι όμιλοι. Προπονητής της Εθνικής ομάδας είναι ο Αντρέας Ντρένοβα.

Δείτε το video για το τουρνουά.

Κώστας ΚατσουράνηςΕθνική ομάδαπαγκόσμιο κύπελλο μίνι ποδοσφαίρου