Αθλητισμός|17.07.2019 21:07

ΑΕΚ: Πήρε το «7» ο Βέρντε, κλείνει και ο Ολιβέιρα, δίνει εισηγήσεις ο Καρντόσο

Σταύρος Καζαντζόγλου

Παίκτης της ΑΕΚ είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Ντανιέλε Βέρντε. Αν και η μεταγραφή του στους «κιτρινόμαυρους» αποτέλεσε ένα από τα…σίριαλ του καλοκαιριού, στο φινάλε άφησε άπαντες ικανοποιημένους. Η ΑΕΚ κατάφερε να αποκτήσει το βασικό στόχο της για τα άκρα της επίθεσης και να έχει έναν εξτρέμ στο ρόστερ έπειτα από καιρό, η Ρόμα αποκόμισε σημαντικό κέρδος από παίκτη που δεν υπολόγιζε (κοντά στις 800.000 ευρώ) και ο παίκτης έχει την πιο υψηλή προοπτική της μέχρι τώρα καριέρας του. Ισως γι’ αυτό, το μήνυμα του Βέρντε στον Λυμπερόπουλο ήταν πως είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και μπορεί να παίξει ακόμα και στο φιλικό του Σαββάτου (20/7) με το Βόλο, δείχνοντας πόσο αποφασισμένος ήρθε στην ΑΕΚ.

Ο Βέρντε πήρε τη φανέλα με το «7», την οποία είχε ζητήσει από την έναρξη των συζητήσεων με την ΑΕΚ. Μάλιστα, η φανέλα του θα γράφει Dani Verde, όπως είχε στη Βαγιαδολίδ. ««Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Εχω λάβει πολλή αγάπη. Ελπίζω να την ανταποδώσω. Το νούμερο 7 είναι κάτι που αγαπώ από μικρός και ελπίζω να μου φέρει τύχη. Αυτό που θέλω και ελπίζω να βοηθήσω όσο γίνεται την ομάδα να ξαναπάρει το πρωτάθλημα και στην Ευρώπη να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Εχω δει βίντεο με τον κόσμο της ΑΕΚ, έχω δει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Μου θυμίζει τους Ναπολιτάνους. Ελπίζω να ζήσουμε όμορφες στιγμές», ήταν τα πρώτα λόγια του.

Ο «πράσινος» - όπως σημαίνει στα ιταλικά το όνομα του – είχε χαρακτήρα σασπένς στη μεταγραφή ως και την τελευταία στιγμή. Εφτασε στην Αθήνα νωρίς το απόγευμα (17/7), συνοδευόμενος από έξι άτομα: Τρεις μάνατζερ από το γραφείο που τον εκπροσωπεί, δύο δικηγόροι και ο αδερφός του που θα μείνει μαζί του κάποιο διάστημα. Πέρασε γρήγορα από ιατρικές εξετάσεις και έπειτα υπέγραψε το συμβόλαιο του, που θα του αποφέρει σε ετήσια βάση περίπου μισό εκατ. ευρώ. Συνολικά, η ΑΕΚ κατέβαλε ακόμα 800.000 ευρώ στη Ρόμα, ενώ υπάρχει και η προμήθεια που θα λάβουν οι εκπρόσωποι του παίκτη. Ο Βέρντε ξεκινά από σήμερα προπονήσεις και δεν θα χρησιμοποιηθεί στο φιλικό με το Βόλο.

Εντός της ημέρας (18/7) στην ΑΕΚ προσδοκούν να κλείσουν και τυπικά την απόκτηση του Ολιβέιρα. Οι επαφές με την πλευρά του Πορτογάλου φορ έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο και ίσως επικυρωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας (18/7). Η άφιξη του Ολιβέιρα από τη Λισσαβώνα όπου ταξίδεψε για προσωπικό θέμα είναι προγραμματισμένη για αύριο (19/7). Το ζήτημα είναι ποιοι θα ακολουθήσουν. Ο Καρντόσο αναμένεται να έχει σήμερα συνάντηση με τα μέλη της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης, ώστε να δώσει τις εισηγήσεις του έπειτα από την προετοιμασία. Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να ζητηθεί η απόκτηση στόπερ και ακόμα ενός ακραίου επιθετικού. Ισως πέσει ξανά στο τραπέζι το όνομα του Τσόσιτς που δεν έχει βρει ομάδα, ενώ στην ΑΕΚ δουλεύουν και επιλογή εξελίξιμου εξτρέμ.

ΑΕΚποδόσφαιροΝτανιέλε ΒέρντεΜιγκέλ ΚαρντόσοΝέλσον Ολιβέιρα