Αθλητισμός|18.07.2019 13:48

Συγκλονίζει το παιδί με λευχαιμία που στήριξε τον Μιχαΐλοβιτς (vids)

Newsroom

Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία, συγκίνησε όλη την Ιταλία και, μεταξύ πολλών άλλων, τον 14χρονο Νικολό Μπάστα.

Ενας φανατικός φίλος της Φότζια και youtuber, ο οποίος ανέβασε στο Διαδίκτυο ένα συγκλονιστικό μήνυμα προς τον 50χρονο Σέρβο, αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος πάσχει από λευχαιμία, παλεύοντας την ασθένεια εδώ και έναν χρόνο.

«Σε περιμένω εδώ με την Μπολόνια. Κόντρα στην λευχαιμία, η αποφασιστικά δεν φτάνει» αναφέρει ο συγκινητικός πιτσιρικάς. «Δίνω τον δικό μου αγώνα, ο οποίος διαρκεί πάνω από 90 λεπτά, αλλά έχω το προβάδισμα» συνεχίζει ο Νικολό, ο οποίος παραδέχεται ότι «από εκείνη την ημέρα, η ζωή μου άλλαξε εντελώς».

Επισημαίνει, όμως, ότι «από εκείνη την ημέρα, άλλαξαν τα πράγματα προς το καλύτερο, γιατί με έκανε να εκτιμήσω τα θετικά της ζωής». Ο Νικολό έχει νιώσει έντονα την στήριξη της Φότζια, ομάδα που αγωνίζεται στην Serie C (τρίτη κατηγορία) και έπαιξε για τελευταία φορά στην πρώτη κατηγορία το 1995. Οταν, δηλαδή, ο μικρός φίλαθλος της δεν είχε ακόμα γεννηθεί.

«Το σημαντικό είναι να διατηρήσει τη νοοτροπία, την μαχητικότητα για να παλέψει την ασθένεια. Οταν έπαιζε, δεν τα παρατούσε ποτέ. Πρέπει να πάρουμε και οι δύο το θετικό αποτέλεσμα» ήταν η προτροπή του Νικολό στον Σίνισα.

«Σίνισα, νίκησε»

Ο Νικολό στάθηκε στην σημασία του να έχει δίπλα του ο Μιχαΐλοβιτς ανθρώπους που τον αγαπούν και τον στηρίζουν. «Και, ευτυχώς, ο Σίνισα έχει πολλούς» αναφέρει, με αφορμή τις εκδηλώσεις αγάπης προς τον 50χρονο Σέρβο προπονητή.

Εξω από το σπίτι του Μιχαΐλοβιτς στην Ρώμη, εμφανίστηκε ένα τεράστιο πανό από τους φίλους της Λάτσιο (μια από τις πρώην ομάδες του), το οποίο γράφει: «Σίνισα, νίκησε στην πιο σημαντική σου μάχη».

Αλλά και στο γήπεδο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου, οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα, ομάδα με την οποία ο Μιχαΐλοβιτς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1991, τραγούδησαν «Σίνισα, νίκησε», στην διάρκεια του αγώνα με την Σούντουβα για τα προκριματικά του Champions League.

λευχαιμίαποδόσφαιροΣίνισα Μιχαΐλοβιτς