Αθλητισμός|18.07.2019 15:26

Τα κορίτσια της Εθνικής πόλο νίκησαν το Καζακστάν και «βλέπουν» Κίνα

Newsroom

Την δεύτερη νίκη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στην πόλη Γκουανκζού της Νοτίου Κορέας σημείωσε η Εθνική πόλο γυναικών εξασφαλίζοντας την 2η θέση στον όμιλο της.

Η ελληνική ομάδα νίκησε το Καζακστάν με 13-7 και πήρε την 2η θέση στον C όμιλο που στον χιαστί αγώνα για την πρόκριση στους «8» πιθανότατα να την φέρει απέναντι στην Κίνα.

Στο βάθος... ΗΠΑ

Στα προημιτελικά και εφόσον επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα με βάση τα φαβορί η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ που είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επέβαλαν από νωρίς το ρυθμό τους και με προβάδισμα 8-2 στο τέλος του δευτέρου 8λεπτου είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε και 9-2 έχοντας καλή άμυνα και λύσεις στην επίθεση. Στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου “κόλλησε” και οι Καζάκες έτρεξαν ένα σερί 4-0 μειώνοντας σε 9-6. Παρόλα αυτά η Ελλάδα αντέδρασε και έφτασε στην άνετη νίκη.

Πρώτη η Ισπανία

Στο άλλο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του C ομίλου η Ισπανία συνέχισε την αήττητη πορεία της επικρατώντας με 19-6 της Κούβας και πήρε την πρωτιά και το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 1-3, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη 2, Κώτσια 1, Νίνου Ειρ. 2, Πλευρίτου Ελ., Ξενάκη 3, Κοτσιώνη.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μάρατ Ναουραζμπέκοφ): Ζαζκιμπάεβα, Κενεμπάιεβα, Ακιλμπάϊεβα, Τούροβα 1, Ζακίροβα 3, Ρόγκα 1, Νοβίκοβα, Μουζέρεβα, Γερέμινα, Μιρζαμπέκοβα 2, Μίρσινα, Κριτάνκοβα, Αλιμπάγεβα.

Αύριο Παρασκευή 19/7 η Εθνική πόλο ανδρών θα αντιμετωπίσει την Σερβία για την πρώτη θέση στον Α΄όμιλο.

ΣπορΠαγκόσμιο πρωτάθλημα πόλοΕθνική Πόλο