Αθλητισμός|18.07.2019 18:23

Basket League: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Ολυμπιακού στην Α1

Θοδωρής Φελάνης

Την ομάδα που θα καλύψει το κενό που αφήνει ο Ολυμπιακός στην Α1 αναζητά ο ΕΣΑΚΕ. Στην διάρκεια του σημερινού συμβουλίου αναφέρθηκε πως με βάση τον ισχύοντα κανονισμό την θέση πρέπει να πάρει η πρώτη επιλαχούσα από την Α2 ομάδα που είναι η Καστοριά. Η τελευταία ωστόσο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και μέχρι πρότινος δεν ήταν καν βέβαιο εάν θα έπαιζε στην Α2! Δεύτερη επιλαχούσα είναι η Καρδίτσα.Αν αυτές οι ομάδες αρνηθούν τότε η άδεια συμμετοχής θα δοθεί με wild card. Για αυτό και ήδη  συστάθηκε μία πενταμελής επιτροπή (3 άτομα από ΕΟΚ, 2 από ΕΣΑΚΕ) η οποία θα αποφασίσει τα κριτήρια και τελικά και την ομάδα που θα αγωνιστεί. Τον ΕΣΑΚΕ θα εκπροσωπήσουν ο Χρήστος Μήλας του Προμηθέα Πάτρας και ο Σταύρος Ελληνιάδης του Ιωνικού Νικαίας.

Κατά τα άλλα επιβεβαιώθηκε και τυπικά  ο υποβιβασμός του Λαυρίου το οποίο όμως μένει στην κατηγορία μετά την συμφωνία του με την Κύμη!

Στις 28/9 το 1ο τζάμπολ

Επίσης αποφασίσθηκε πως το πρώτο τζάμπολ για το πρωτάθλημα της Basket League την σεζόν 2019-20 θα γίνει το Σάββατο 28/9 .Το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 12/6/2020 και αυτό διότι ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. 

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ είπε:  «Είναι μια νίκη του ελληνικού μπάσκετ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα σχέδιο δυσφήμησης και απαξίωσης του προϊόντος και του αθλήματος γενικότερα. Μία ασέβεια προς τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και δίνουν από την τσέπη τους και αυτό το βλέπουμε σήμερα με την σύμπραξη ομάδων».

Και συνέχισε: «Είναι η απάντηση σε κάποιους που λένε ότι το μπάσκετ πεθαίνει. Έχω να τους πω ότι το μπάσκετ είναι εδώ , το μπάσκετ μεγαλώνει και ίσως και χωρίς αυτούς να είναι καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα εδώ για να προστατεύει τους νόμους και τους κανόνες που πρέπει να διέπουν το άθλημα».

Basket LeagueΕΣΑΚΕ