Αθλητισμός|18.07.2019 21:37

ΑΕΚ: Φινάλε και με Ολιβέιρα, στο ψάξιμο για στόπερ και ακραίο

Σταύρος Καζαντζόγλου

Ο Βέρντε έκανε την πρώτη του προπόνηση – διπλή μάλιστα – με τη φανέλα της ΑΕΚ και τώρα παίρνει σειρά ο Νέλσον Ολιβέιρα. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν προφορική συμφωνία με τον Πορτογάλο φορ και περιμένουν την άφιξη του στην Αθήνα, ώστε να κλείσει και τυπικά το θέμα. Οι επαφές συνεχίστηκαν και χθες (18/7), με τον Ολιβέιρα να ενημερώνει πως καταβάλει προσπάθεια να ταξιδέψει στην Ελλάδα εντός της ημέρας (19/7), αν και υπάρχει ζήτημα λόγω της έλλειψης απευθείας πτήσης από το Πόρτο. Στην ΑΕΚ δεν ανησυχούν, ίσως να χρειαστεί ακόμα μια μέρα, αλλά το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί η ένατη μεταγραφή για την τρέχουσα σεζόν με έναν παίκτη που θέλει πολύ ο Καρντόσο.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε σειρά επαφών με το Νίκο Λυμπερόπουλο και άλλα στελέχη της ΑΕΚ, συζητώντας για τα συμπεράσματα που αποκόμισε από την ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Καρντόσο είναι ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση των βασικών μεταγραφικών εκκρεμοτήτων, καθώς πλέον οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση χρόνου στη μεταγραφική αγορά. Η ΑΕΚ έχει ανοιχτές κεραίες για κάθε θέση και αυτό είναι το μήνυμα του τεχνικού διευθυντή της σε κάθε ατζέντη που επικοινωνεί μαζί του. Αλλωστε, είναι πάντα ανοιχτό ως τις 31 Αυγούστου το ενδεχόμενο πώλησης κάποιου εκ των παρόντων ποδοσφαιριστών, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Εκ των ουκ άνευ πάντως θα πρέπει να θεωρείται η ανάγκη ενίσχυσης στο κέντρο της άμυνας, όπου απαιτείται ακόμα ένας παίκτης με την τεχνική κατάρτιση και την ποιότητα του Τσιγκρίνσκι, ώστε να εφαρμόσει ο Καρντόσο το αγωνιστικό πλάνο του. Ιδανικά, στην ΑΕΚ θα ήθελαν ένα νέο «Κατσουράνη», έναν παίκτη που θα μπορούσε να παίζει ως στόπερ, αλλά και αμυντικό χαφ. Ανάλογες απαιτήσεις υπάρχουν και για την επιλογή που θα υπάρξει στην επίθεση. Στην ΑΕΚ θα ήθελαν κάποιον παίκτη που να παίζει πίσω από τον επιθετικό ή και στα άκρα, αλλά θα μπορεί να καλύψει και τη θέση του σέντερ φορ.

Ο Καρντόσο εμφανίζεται να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιοι παίκτες δεν ταιριάζουν στο πλάνο του. Είναι σαφές πάντως, πως ο Γιακουμάκης έχει τάσεις φυγής βλέποντας, ότι δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες, ενώ αβέβαιο είναι και το μέλλον ενός εκ των Αλμπάνη, Ντέλετιτς. Βέβαια, η ΑΕΚ έχει θέμα με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται. Ηδη στα Σπάτα έχουν μείνει Τσόσιτς και Μοράν, ενώ υπάρχουν και «μικροί» που αναζητούνται ομάδες για να δοθούν δανεικοί (Γιαννούτσος, Γιούσης, Μπάμπης).

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν χθες (18/7) τις πρώτες προπονήσεις μετά την επιστροφή τους από την Πολωνία, στις οποίες συμμετείχε ο Βέρντε. Ο Ιταλός έδειξε πως βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά δεν θα χρησιμοποιηθεί στο αυριανό φιλικό με το Βόλο (στο ΟΑΚΑ, κεκλεισμένων των θυρών), ενώ δεν υπολογίζονται ακόμα οι τραυματίες Μπακάκης, Γιακουμάκης και ο ανέτοιμος Αλμπάνης.

Μιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚΝέλσον ΟλιβέιραΝτανιέλε Βέρντε