Αθλητισμός|20.07.2019 01:18

Ο 6χρονος Τσετσένος Σβαρτζενέγκερ που έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ (vid)

Newsroom

Αποκαλείται «ο Τσετσένος Σβαρτζενέγκερ» και μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να σπάσει δύο μεγάλα ρεκόρ για την ηλικία του. Έγινε ο πρώτος 6χρονος που έκανε 4,183 push-ups σε δύο ώρες και ο πρώτος που κατάφερε 4.618 επαναλήψεις σημειώνοντας μοναδικές επιδόσεις.

Δύο παγκόσμια ρεκόρ

Τα εγχειρήματα του Ραχίμ Κούριεφ καλύφθηκαν τηλεοπτικά και τα κατέγραψε ανεξάρτητη επιτροπή με επικεφαλής τον Στάνισλαβ Κονένκο ο οποίος και απένειμε στον Ραχίμ δύο πιστοποιητικά των επιδόσεων του αναγνωρίζοντας τα ως δύο ανεξάρτητα παγκόσμια ρεκόρ.

T

Θαυμασμός από τον Καντίροφ

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ έσπευσε να συγχαρεί τον 6χρονο γράφοντας στο instagram: «Ο νεαρός μας Ραχίμ Κουριέφ πέτυχε δύο νέα παγκόσμια ρεκόρ! Τώρα κρατάει κάτω από τη ζώνη του δύο ακόμα μεγάλες επιδόσεις. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να μας φέρει χαρά με τα επιτεύγματα του. Ο Ραχίμ έχει αρκετή ενέργεια για αυτό και δεν σχεδιάζει να σταματήσει! Συνεχίστε!».

 

Ο Ραχίμ έσπασε το ρεκόρ του Ιμπραήμ Λιάνοφ, ο οποίος είχε κάνει 3.720 push-ups κερδίζοντας μάλιστα ως έπαθλο και ένα σπίτι για την άστεγη οικογένεια του.

T

Ο Ραχίμ Κούριεφ έχει πολλούς φίλους και στη Ρωσία κερδίζοντας μέσα σε λίγες ώρες 12.000 φίλους στο instagram.

Δεν είχε αναγνωριστεί

To Nοέμβριο του 2018 για την ηλικία των 5 ετών ο Κούριεφ έσπασε και το ρεκόρ των 4.105 push-ups σε 2 ώρες και 25 λεπτά κερδίζοντας ως έπαθλο μία λευκή C-Class της Mercedes-Benz ως ανταμοιβή για τη δημιουργία 4,105 push-ups σε 2 ώρες και 25 λεπτά. Ωστόσο, αυτή η επίδοση επιβεβαιώθηκε μόνο από τον υπουργό αθλητισμού της Τσετσενίας και αμφισβητήθηκε από το ρωσικό βιβλίο των ρεκόρ.

ΣπορΡαχίμ ΚούριεφΡωσία