Αθλητισμός|20.07.2019 22:58

Νέο θετικό δείγμα για τον ΠΑΟΚ, νίκησε με 4-0 την Σιντ Τρούιντεν

Αντώνης Τσακαλέας

Εχοντας δυο πολύ καλές εκκινήσεις ημιχρόνων, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Σιντ Τρούιντεν, με το τελικό 4-0 να καταγράφει τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν την ουσία, απέναντι στους Βέλγους που έδειχναν διάθεση την οποία ο ΠΑΟΚ την «έκοβε».

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τα αγωνιστικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν στις τελευταίες φιλικές αναμετρήσεις. Πίεση πάνω από τη μεσαία γραμμή, γρήγορη ανάκτηση της κατοχής και εκδήλωση επίθεσης με τη μπάλα να πηγαίνει από τα άκρα στον άξονα. Στο 12' Λέο Ζαμπά και Μπίσεσβαρ συνδυάστηκαν άψογα. Ο Μπίσεσβαρ τροφοδότησε τον Λέο Ζαμπά που κινήθηκε στα δεξιά, ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα και ο Ολλανδός με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Στο 20' ο Ντόουγκλας Αουγκούστο βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ένα τεχνικό σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στη γωνιά της εστίας της Σιντ Τρούιντεν για το 2-0. Οι «ασπρόμαυροι» απορρόφησαν την όποια πίεση προσπάθησε να ασκήσει η Βελγική ομάδα, η οποία έβγαλε έναν εκνευρισμό και κάποια «άτσαλα» μαρκαρίσματα που δημιούργησαν ένταση στην αναμέτρηση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον ΠΑΟΚ, με τον Λέο Ζαμπά, που βρισκόταν μέσα στη μεγάλη περιοχή, να αξιοποιεί στο 48' τη πάσα που δέχθηκε από τον Πέλκα και να πλασάρει στη κίνηση για το 3-0. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Αμπέλ Φερέιρα – που είχε κάνει τρεις αλλαγές στο ημίχρονο – προχώρησε σε σχεδόν ολικό «λίφτινκ» της ενδεκάδας με οκτώ αλλαγές. Ο νταμπλούχοι έδωσαν χώρο στον Σιντ Τρούιντεν, από την οποία δεν απειλήθηκαν, και στο 81' ο Πέντρο Ενρίκε εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για το 4-0.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης (60' Μελίσσας), Μάτος (60' Μιχαηλίδης), Βαρέλα (60' Χατζηισαΐας), Κρέσπο (60' Ίνγκασον), Ροντρίγκο, Ντόουγκλας Αουγκούστο (46' Μίσιτς), Ελ Καντουρί (60' Κάτσε), Λέο Ζαμπά (60' Στοχ), Μπίσεβαρ (46' Λημνιός), Πέλκας (60' Πέντρο Ενρίκε), Άκπομ (60' Σφιντέρσκι).

Σιντ ΤρούιντενΠΑΟΚφιλικόSuperLeagueποδόσφαιρο