Αθλητισμός|20.07.2019 22:52

Παναθηναϊκός: Ήττα 2-1 από τη Μπέρσχοτ για το «τριφύλλι» στο ντεμπούτο των Κολοβού, Κόναν

Κώστας Γουλής

Την πρώτη του ήττα στα φιλικά προετοιμασίας στις Κάτω Χώρες, γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου (20/7) ο Παναθηναϊκός, χάνοντας με 2-1 από τη βελγική Μπέρσχοτ στο Ολυμπιακό Στάδιο Αμβέρσας.

Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να παρατάξει ένα σχήμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από τους «μικρούς» της αποστολής, δηλαδή από νεαρούς επαγγελματίες του «τριφυλλιού» που προέρχονται ως επί το πλείστον από την Κ19, θέλοντας να δώσει «ανάσες» στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του γκρουπ, προκειμένου να είναι πιο «φρέσκοι» εν όψει του φιλικού της Δευτέρας (22/7) με τον Άγιαξ.

Η «πειραματική» και «άγουρη» ηλικιακά ενδεκάδα των «πράσινων», παρουσίασε χαμηλούς δείκτες ομοιογένειας και δημιουργίας, απέναντι σε μία ομάδα που την ίδια ώρα έγινε το ένατο φιλικό προετοιμασίας, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της βελγικής λίγκας. Ως εκ τούτου, ειδικά στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, όντας την περισσότερη ώρα πίσω από τη μπάλα, με τους Βέλγους να ανεβάζουν την πίεσή τους μετά το πρώτο, «αναγνωριστικό» τέταρτο. Στο 16’ ο Κότσαρης αντέδρασε εξαιρετικά σε δυνατό σουτ του Μπρόνιο, ενώ στο 32’ κράτησε ξανά απαραβίαστη την εστία του, μετά την «οβίδα» του Σεντ Λουί, καθώς μετά την απόκρουσή του, η μπάλα χτύπησε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε πλάγια.

Ένα λεπτό αργότερα ωστόσο (33’), δεν μπόρεσε να αποσοβήσει εκ νέου τον κίνδυνο για την εστία του, με τον Σεντ Λουί να τον νικάει σε πλάγιο τετ-α-τετ. Η τελευταία φάση του α’ ημιχρόνου ανήκε εκ νέου στη Μπέρσχοτ, με το σουτ του Βανχάμελ να φεύγει ελάχιστα άουτ…

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα του Παναθηναϊκού άλλαξε προς το καλύτερο. Οι «μικροί» του «τριφυλλιού» άρχισαν να «ξεθαρρεύουν», πήραν μέτρα μέσα στο γήπεδο κι έφτασαν στην ισοφάριση στο 55’ με πέναλτι του Βέργου, που κέρδισε ο ίδιος μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Σέγκερς.

Στο 61’ ο Γιώργος Δώνης άλλαξε όλη την ενδεκάδα, βάζοντας στο γήπεδο τους περισσότερους απ’ τους λεγόμενους «βασικούς» για το τελευταίο ημίωρο (ανάμεσά τους μπήκαν και οι νεοαποκτηθέντες Δημήτρης Κολοβός και Κρίστιαν Άντερσον Κόναν), όμως η Μπέρσχοτ ήταν εκείνη που πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, με πλασέ του Πλακά από κλέψιμο του Σεντ Λουί πάνω στον Μπουζούκη.

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε χαμηλές… στροφές, δεν μπόρεσε να βρει συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο και η βελγική ομάδα, κράτησε με άνεση το υπέρ της 2-1 ως το φινάλε.

ΜΠΕΡΣΧΟΤ (4-3-3): Πρισινένκο, Σεντ Λουί, Χολτσχάουερ, Μας, Πλακά, Μπρόνιο, Ρέντα, Βανχάμελ, Λεγιόβι, Σέγκερς, Βογκορόφσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-3-3): Κότσαρης (61’ Χριστογεώργος) – Αποστολάκης (61’ Βαγιαννίδης), Μαυρομμάτης (61’ Πούγγουρας), Θεοχάρης (61’ Κολοβέτσιος), Ζαγαρίτης (61’ Ινσούα) – Αλεξανδρόπουλος (61’ Κουρμπέλης), Σερπέζης (61’ Χρ. Δώνης), Αθανασακόπουλος (61’ Μπουζούκης) – Εμμανουηλίδης (61’ Κολοβός), Καμπετσής (61’ Χατζηγιοβάνης), Βέργος (61’ Κόναν).

ΜπέρσχοτΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΝίκος ΒέργοςΔημήτρης Κολοβός