Αθλητισμός|25.07.2019 00:21

ΑΕΚ: Ανεβασμένη η ομάδα του Καρντόσο, νίκησε 2-0 το Βόλο με Ζεράλδες και Κλωναρίδη

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την απόκτηση και του Νέλσον Ολιβέιρα μετά τον Ντανιέλε Βέρντε και σε συνδυασμό με την αγωνιστική εικόνα της, μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον. Με τον Πορτογάλο στην εξέδρα και τον Ιταλό στον πάγκο (ο Καρντόσο δεν τον χρησιμοποίησε, καθώς είχε κάνει ελάχιστες προπονήσεις), οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν άνετα 2-0 το Βόλο στο πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους.

Αν και η ΑΕΚ έπαιζε δίχως καθαρό φορ – χρησιμοποιήθηκε πειραματικά ο Κλωναρίδης και στα τελευταία λεπτά ο Μπότος – είχε τη δυνατότητα να δημιουργεί εύκολα φάσεις. Προηγήθηκε στο 14’  έπειτα από κλέψιμο και κάθετη πάσα του Σιμάο στον Μάνταλο, που γύρισε στον Ζεράλδες για να πετύχει σε κενή εστία το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της «Ενωσης».

Για την ΑΕΚ υπήρχαν αμυντικά θέματα. Κυρίως σε στατικές φάσεις, αλλά και όταν επιχειρούσαν οι αμυντικοί να βγάλουν την μπάλα χαμηλά. Αρκετά λάθη, σημαντικές αδυναμίες, που ο Βόλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί. Η πιο καλή στιγμή των νεοφώτιστων, ήταν στο 21’ όταν ο Ραφαέλ βρέθηκε απέναντι στον Αθανασιάδη, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της στο 57’, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Χουλτ και τελείωμα από τον Κλωναρίδη, που πέρασε και τον Καραγκιόζη. Οσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός έπεφτε. Ο Βόλος έδειξε αρκετά ισχυρός, αν και πρέπει να γίνει πιο κυνικός στη μεγάλη κατηγορία.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης (46’ Τσιντώτας), Παουλίνιο, Βράνιες (46’ Σβάρνας), Οικονόμου (74’ Λόπες), Χουλτ, Γαλανόπουλος (62’ Ντέλετιτς), Σιμόες, Ζεράλδες, Σιμάο, Μάνταλος (64’ Σαμπανάτζοβιτς), Κλωναρίδης (81’ Μπότος)

Βόλος (Α’ Ημίχρονο): Γκαραβέλης, Τσοκάνης, Ντεντάκης, Διαμαντής, Μυστακίδης, Ηλιόπουλος, Φεράρι, Γέντρισεκ, Ραφαέλ, Αουγκούστο, Μπασόνγκ

Βόλος (Β’ Ημίχρονο): Καραγκιόζης, Λύρατζης, Κορέλας (78’ Μπαλογιάννης), Δημόπουλος, Τσαούσης, Κραβαρίτης, Συμελίδης, Μήτογλου (65’ Κορνέζος), Σαρμιέντο, Κυζιρίδης, Μάντζης

φιλικόΒίκτωρας ΚλωναρίδηςΑΕΚΦρανσίσκο Τσίκο ΖεράλδεςΜιγκέλ ΚαρντόσοποδόσφαιροΒόλος ΝΠΣ