Αθλητισμός|22.07.2019 09:05

Ρουμανία: «Μην πεθάνεις στο γήπεδο!» (vid+pics)

Newsroom

Τρόμαξε τους πάντες (άθελά του) ο Εουγκέν Νεαγκόε, προπονητής της Ντινάμο Βουκουρεστίου και άλλοτε παίκτης της Βέροιας, ο οποίος υπέστη έμφραγμα στην διάρκεια του αγώνα του ρουμανικού πρωταθλήματος με την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το καρδιακό πρόβλημα προέκυψε από μια φραγμένη αρτηρία λόγω της αδυναμίας του Νεαγκόε στο κάπνισμα (φέρεται να είχε καπνίσει τρία πακέτα μόνο την Κυριακή, έχοντας πιει και τέσσερις καφέδες!). Ταυτόχρονα, όμως, η δυνατή σωματοδομή του, ως πρώην αθλητής, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αποφύγει τα (πολύ) χειρότερα.

Ο Νεαγκόε, ο οποίος διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για δύο ημέρες. Οταν συνήλθε για λίγο, μετά την κατάρρευση, ρωτούσε να μάθει το σκορ του αγώνα (!), ο οποίος διακόπηκε στο 25ο λεπτό, αλλά επανάρχισε και ολοκληρώθηκε.

Για την ιστορία, η Ντινάμο ηττήθηκε στην έδρα της με 2-0, αφού βεβαίως και οι παίκτες της ήταν σοκαρισμένοι από την σοβαρή περιπέτεια υγείας του προπονητή τους, ο οποίος κατέρρευσε στον πάγκο.

«Πολύ κοντά στην τραγωδία»

Κύκλοι της διοίκησης της Ντινάμο ξεκαθάριζαν ότι ο Νεαγκόε, εφόσον συνέλθει πλήρως, θα διατηρήσει το πόστο του, αλλά η οικογένεια του 51χρονου προπονητή, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι φλέρταρε με τον Ατρόμητο και έχει εργαστεί στην Κύπρο (Αρης Λεμεσού και Νέα Σαλαμίνα), θέτει βέτο για την επιστροφή του στους πάγκους.

Για τον λόγο αυτό, ο τυχερός – άτυχος τεχνικός θα αποσυρθεί (προσωρινά;) και η Ντινάμο θα προσλάβει διάδοχο ο οποίος, σε ένδειξη σεβασμού προς τον Νεαγκόε, θα ανακοινωθεί μετά το επόμενο ματς πρωταθλήματος.

Ο Φλορίν Προυνέα, άλλοτε διεθνής τερματοφύλακας και στέλεχος της Ντινάμο πλέον, ο οποίος κάθονταν δίπλα στον προπονητή την ώρα του επεισοδίου, αποκάλυψε ότι «ο γιατρός είπε πως ο Νεαγκόε βρέθηκε πολύ κοντά στην τραγωδία! Τον συμβούλευσα να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο και σκέφτομαι να κάνω το ίδιο».

Ο Προυνέα μπόρεσε να μιλήσει για λίγο με τον Νεαγκόε και τον συμβούλευσε να τα παρατήσει και να κοιτάξει την υγεία και την οικογένειά του. «Μην πεθάνεις στο γήπεδο» του είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νεαγκόε μέσα στο ασθενοφόρο

 

ποδόσφαιροΡουμανίαΕουγκέν Νεαγκόε