Αθλητισμός|22.07.2019 12:09

Παναθηναϊκός: Επαφές των «πράσινων» με τον Βόρμχορ (και) για να «πιεστεί» ο Σένκεφελντ!

Κώστας Γουλής

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι μεταγραφικές αναζητήσεις του Παναθηναϊκού, έμοιαζαν με «συγκοινωνούντα δοχεία», καθώς συχνά η μία υπόθεση «επηρέαζε» την άλλη. Τόσο ουσιαστικά, όσο και «επικοινωνιακά». Αυτό έγινε στις περιπτώσεις των Γκαγιάς Ζαχίντ και Μάρκους Ροντέν (που οδεύει προς Φροζινόνε) για το «8άρι», αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και στο θέμα του στόπερ, όπου προστέθηκε δυνατά στο «κάδρο» και το όνομα του Ολλανδού Βίτο Βόρμχορ.

Ο 31χρονος στόπερ της νορβηγικής Μπραν (που προέρχεται από την Ακαδημία του Άγιαξ κι έχει περάσει από Ουτρέχτη, Ντε Γκράαφσαπ, Ντεν Χάαγκ, Αάλεσουντ), όπως καταγράφηκε από την Κυριακή (21/7), είναι μία από τις περιπτώσεις που απασχολούν σοβαρά τους «πράσινους», καθώς συγκεντρώνει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι Νταμπίζας και Δώνης: Υψος (1,89 μ.), ικανότητα στον αέρα, ειδικό βάρος, παραστάσεις και προσωπικότητα που «γεμίζουν» τα μετόπισθεν.

Ο Βόρμχορ βρίσκεται ψηλά στη λίστα κι έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές τόσο με την πλευρά του, όσο και με τη Μπραν, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τις 31 Δεκεμβρίου. Η περίπτωσή του εντούτοις, «συνδέεται» άμεσα με αυτή του συμπατριώτη του (κι έτερου στόχου για τον βασικό στόπερ) Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος αν και ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσει με τουρκικό σύλλογο, δεν έχει υπογράψει ακόμη, προφανώς διότι δεν πήρε τις εγγυήσεις που επιθυμούσε. Η δε αποκάλυψη του ονόματος του Βόρμχορ, ίσως αποτελεί κι ένα επιπλέον μέτρο «πίεσης» στον Σένκεφελντ, για να (επαν)έλθει πιο κοντά στα «θέλω» του Παναθηναϊκού. Πόσω μάλλον απ’ τη στιγμή που οι «πράσινοι» δεν… βιάζονται πλέον τόσο πολύ, καθώς έκλεισαν τον έναν από τους δύο στόπερ που ήθελαν, φτάνοντας σε οριστική συμφωνία με τον Πορτογάλο, Ζοάο Νούνιες.

Στην υπόθεση του Ζαχίντ, το «τριφύλλι» κι ο ΑΠΟΕΛ έχουν συμφωνήσει από την Παρασκευή στην κάλυψη του συμβολαίου του Νορβηγού για τον μονοετή δανεισμό του (με τον Παναθηναϊκό να καλύπτει το 80% και τον παίκτη να «χαρίζει» τα υπόλοιπα), όμως το θέμα «κολλάει» στο ποσό της οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι. Ο ΑΠΟΕΛ ζητάει 1,3 εκατ. €, οι «πράσινοι» φτάνουν μέχρι το μισό εκατ. € κι ο παίκτης περιμένει με τα… εισιτήρια στα χέρια, για να βρεθεί η χρυσή τομή ως τα μέσα της εβδομάδας και να ταξιδέψει απευθείας για Ολλανδία.

Στο αγωνιστικό σκέλος, μετά τη σαββατιάτικη ήττα 2-1 από τη βελγική Μπέρσχοτ (με βασικούς όλους τους «μικρούς» και μέσο όρο ενδεκάδας λίγο κάτω από τα 20), ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στις 8 μ.μ. της Δευτέρας (22/7) τον Άγιαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ, στο πιο δυνατό φιλικό της προετοιμασίας του. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το Novasports 1HD.

Μπαρτ ΣένκεφελντΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΒίτο Βόρμχορ