Αθλητισμός|22.07.2019 15:53

Φερέιρα: «Κανείς μας δεν ήθελε τον Αγιαξ, κανένας δεν ήθελε τον ΠΑΟΚ»

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Αμπέλ Φερέιρα, στο πρώτο του σχόλιο μετά την κλήρωση της τρίτης προκριματικής φάσης του Champions League, δεν έκρυψε πως ο Αγιαξ ήταν η ομάδα που θα ήθελε να αποφύγει ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν άλλαξε τη διάθεσή του για να γράψει ιστορία με τους «ασπρόμαυρους» και να οδηγήσει την ομάδα στη φάση των ομίλων.

«Ξέρω πως κανείς μας δεν ήθελε να κληρωθούμε με τον Άγιαξ, όπως ξέρω πως κανείς από τους αντιπάλους μας δεν μας ήθελε για αντίπαλο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και μια πρόκληση για εμάς. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσουμε» δήλωσε ο Πορτογάλος κόουτς.

Επίσης, είπε για τη δυσκολία του Άγιαξ: «Ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο αντίπαλός μας και πρέπει όλοι να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές το τεχνικό επιτελείο και ο κόσμος να έχουμε πίστη για να περάσουμε τον αντίπαλο».

Για το αν η κλήρωση με τον Άγιαξ αλλάζει τα σχέδια της ομάδας: «Το πλάνο παραμένει ίδιο. Θα κάνουμε την προετοιμασία μας ακολουθώντας το πρόγραμμά μας. Από τη στιγμή, όμως, που ξέρουμε τον αντίπαλό μας και είναι η πρώτη μας επαγγελματική υποχρέωση θα δουλέψουμε πάνω σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Με κάθε ταπεινότητα ο Άγιαξ είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, αλλά ο ΠΑΟΚ θα κάνει ότι είναι δυνατόν μέχρι τέλους και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για τη σειρά των αγώνων: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και θα τον αντιμετωπίσουμε και εντός και εκτός έδρας. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος, πίστη και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Είναι ευκαιρία και πρόκληση να γράψουμε ιστορία με την φανέλα του ΠΑΟΚ».

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Φερέιρα:

ποδόσφαιροΑγιαξΠΑΟΚChampions League