Αθλητισμός|17.11.2018 12:14

Οµιλία ψυχής του Γκουαρδιόλα στη φυλακή

Αλέξανδρος Λοθάνο

Μια κίτρινη κορδέλα σε ένδειξη συµπαράστασης στους έντεκα πολιτικούς κρατουµένους, ύστερα από το δηµοψήφισµα περί ανεξαρτησίας στην Καταλονία, τον Οκτώβριο του 2017. «Δεν µπορούµε να αγνοήσουµε ότι αυτοί οι πολιτικοί ή ακτιβιστές, οι οποίοι δεν έκαναν κακό σε κανέναν, βρίσκονται στη φυλακή επειδή ζήτησαν να γίνει µια ψηφοφορία» υποστήριξε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος πλήρωσε πρόστιµο 22.500 ευρώ επειδή η κίτρινη κορδέλα θεωρήθηκε «πολιτικό µήνυµα».

Ο Πεπ δεν πτοείται και προσθέτει ότι «όλα έγιναν επειδή θέλαµε να ψηφίσουµε, γιατί θέλαµε ένα νόµιµο δηµοψήφισµα». Τέσσερις από αυτούς τους πολιτικούς κρατουµένους επισκέφτηκε ο Καταλανός τεχνικός της πρωταθλήτριας Αγγλίας στη φυλακή Γιενοδέρς της Βαρκελώνης, όπου και κρατούνται.

«Ευχαριστώ, Πεπ»

Ο Γκουαρδιόλα εκµεταλλεύτηκε τη διακοπή των υποχρεώσεων της οµάδας του για να βρεθεί στην Καταλονία και να δώσει µια οµιλία στους κρατουµένους, στο πλαίσιο διαφόρων εκδηλώσεων που διοργανώνει το σωφρονιστικό ίδρυµα.

Ο Πεπ µίλησε για την ηγετική προσωπικότητα, τη φιλοσοφία της ζωής του, το πώς πέτυχε στο ποδόσφαιρο, πάντα σε συνεργασία µε άλλους ανθρώπους, και προσπάθησε να δώσει κουράγιο, µεταξύ άλλων, στους Οριόλ Τζουνκέρας, Τζόρντι Σάντσεθ, Ραούλ Ρόµεβα και Τζόρντι Κουσάρτ, εκ των ηγετών που φυλακίστηκαν επειδή πρωτοστάτησαν στα γεγονότα του Οκτωβρίου του 2017.

«Σε ευχαριστώ, Πεπ Γκουαρδιόλα, που έδειξες στους φυλακισµένους του Γιενοδέρς ότι η ηγετική προσωπικότητα εκφράζεται επίσης µε κοινωνική δέσµευση και αλληλεγγύη. Γιατί µας υπενθύµισες ότι η οµαδική δουλειά δεν έχει σύνορα» ανέφερε σχετικά στον λογαριασµό του στο Twitter ο Κουσάρτ, πρόεδρος της πλατφόρµας Omnium υπέρ της ανεξαρτησίας.

Ο Γκουαρδιόλα θέλει µια ανεξάρτητη Καταλονία και δεν το κρύβει. Πάνω απ’ όλα, όµως, θέλει να έχει ο λαός της «πατρίδας» του την ελευθερία να αποφασίσει για το µέλλον του.

ΒαρκελώνηΜπαρτσελόναΠεπ Γκουαρδιόλα