Αθλητισμός|22.07.2019 23:25

Παναθηναϊκός: Δανεικός για ένα χρόνο ο Γκαγιάς Ζαχίντ με οψιόν αγοράς

Κώστας Γουλής

Ο Γιώργος Δώνης τον ήθελε, όσο κανέναν άλλο από το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου! Ο Νίκος Νταμπίζας το πάλεψε για τέσσερις εβδομάδες κόντρα σε όλες τις πιθανότητες και κάτω από μεγάλες αντιξοότητες κι εντέλει ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει δικό του τον Γκαγιάς Ζαχίντ.

Μετά από τη διαπραγμάτευση μέχρι… τελικής πτώσεως με τον ΑΠΟΕΛ και το… θρίλερ των τελευταίων ημερών, οι «πράσινοι» κατάφεραν τελικά να φτάσουν σε συμφωνία το βράδυ της Δευτέρας (22/7) με την κυπριακή ομάδα για τον δανεισμό του 24χρονου, διεθνούς Νορβηγού μεσοεπιθετικού, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα εντός της Τρίτης (23/7) για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό.

Η πρώτη συμφωνία των «πράσινων» με τον ΑΠΟΕΛ ως προς την κάλυψη του συμβολαίου του παίκτη για τον δανεισμό του την ερχόμενη σεζόν είχε «κλειδώσει» από την περασμένη Παρασκευή (19/7), όμως η υπόθεση «κόλλησε» το πρωί του Σαββάτου (20/7) στο ύψος της οψιόν αγοράς. Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε στην αρχή να μπει μία ρήτρα… μαμούθ, που έφτανε τα 2,5 εκατ. € την οποία ωστόσο, δεν δεχόταν ο Παναθηναϊκός, που προσπαθούσε να ρίξει κατά πολύ το ποσό.

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις -που έγιναν ακόμη δυσκολότερες δεδομένου του ταξιδιού των πρωταθλητών Κύπρου στο Μαυροβούνιο για τον προκριματικό αγώνα με τη Σουτιέσκα- ο Παναθηναϊκός κατάφερε εντέλει να «ρίξει» το ποσό της οψιόν αγοράς στα δικά του «μέτρα» και «θέλω» και αργά το βράδυ της Δευτέρας επήλθε η οριστική συμφωνία.

Αξίζει δε, να επισημανθεί πως η οψιόν αγοράς δεν είναι υποχρεωτική για τον Παναθηναϊκό (είναι δηλαδή στη διακριτική του ευχέρεια το αν θα την ενεργοποιήσει τον Μάιο του 2020), κάτι που επιθυμούσαν εξαρχής και οι «πράσινοι», κόντρα στην αρχική πρόταση του ΑΠΟΕΛ.

Το «τριφύλλι» θα καλύψει το 75% του συμβολαίου του Ζαχίντ, την ώρα που ο Νορβηγός (με πακιστανική καταγωγή) «χάρισε» το υπόλοιπο ποσό που προβλεπόταν στις απολαβές του. Και πλέον ο 24χρονος μεσοεπιθετικός προβάρει πλέον την πράσινη φανέλα με το «τριφύλλι» στο μέρος της καρδιάς. Προς απόλυτη ικανοποίηση του Γιώργου Δώνη που επιθυμούσε διακαώς τη μεταγραφή του Ζαχίντ, θεωρώντας πως μπορεί να κάνει τη… διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού.

SuperLeagueμεταγραφέςΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροΑΠΟΕΛΓκίας Ζαχίντ