Αθλητισμός|23.07.2019 14:04

Επεσε μαχόμενη η Εθνική Πόλο από την Ιταλία που έσβησε το όνειρο της 4άδας

Newsroom

Η Εθνική Πόλο ανδρών έδωσε μεγάλη μάχη για να εισέλθει στην κορυφαία τετράδα του κόσμου αλλά ηττήθηκε με 7-6 από την Ιταλία -του γνώριμου και ιδιαίτερα αγαπητού αλλά και επιτυχημένου στο ελληνικό πόλο Σάντρο Καμπάνια- στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που πραγματοποιείται στη Γκουανζού της Νότιας Κορέας.

Η Ελλάδα, που βρέθηκε για τέταρτη συνεχή φορά και δέκατη στην ιστορία της στις οχτώ καλύτερες ομάδες του πλανήτη, έπεσε μαχόμενη σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς η Ιταλία, μια παραδοσιακή υπερδύναμη στο πόλο (με τρία χρυσά μετάλλια, δύο ασημένια και ένα χάλκινο στα παγκόσμια πρωταθλήματα), ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Πλέον η Ελλάδα θα παίξει για τις θέσεις 5-8, όπου αρχικά θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία την Πέμπτη (25/7) σε ένα ματς που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ Sports.

Δυνατή εκκίνηση

Η Εθνική μπήκε με αποφασιστικότητα και μεγάλη διάθεση στο ματς και παρά το γεγονός ότι οι Ιταλοί προηγήθηκαν στο σκορ, η ελληνική ομάδα απάντησε με δύο τέρματα του Φουντούλη και του Γούνα. Το οχτάλεπτο όμως τελείωσε ισόπαλο (2-2) καθώς σε μια αμυντική αδράνεια η Ιταλία σκόραρε στην εκπνοή με τον Λουόνγκο.

Στο δεύτερο οχτάλεπτο, η απόδοση της Εθνικής έπεσε σε αντίθεση με τους Ιταλούς που είχαν πιο καθαρό μυαλό και καλύτερες λύσεις στην επίθεση. Κάπως έτσι, το 2-2 μετετράπη σε 2-4 με γκολ του Λουόνγκο και του Φιγκάρι. Η Ελλάδα απάντησε με τον Γεννηδουνιά (3-4), ενώ προς το τέλος της περιόδου έχασε και μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Αργυρόπουλο, ο οποίος αν και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ντελ Λούνγκο, νικήθηκε από τον Ιταλό γκολκίπερ.

Ελληνική αντεπίθεση

Η Ιταλία νωρίς στο τρίτο οχτάλεπτο πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (3-5) χάρη σε γκολ του Ντι Φούλβιο. Ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ άουτ, που φαίνεται ότι βοήθησε τους διεθνείς, οι οποίοι στη συνέχεια του οχταλέπτου παρουσίασαν εξαιρετική εικόνα. Αρχικά ο Γούνας μείωσε σε 4-5, στη συνέχεια ο Γεννηδουνιάς ισοφάρισε (5-5), ενώ ο Κολόμβος «έγραψε» το 6-5 για την Εθνική σε μια μεγάλη ανατροπή με επί μέρους σκορ 3-0. Οι Ιταλοί όμως και πάλι στο φινάλε του οχταλέπτου βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και ισοφάρισαν με τον Φιλιόλι (6-6).

Το γκολ που έκρινε το ματς

Ξανά η Ιταλία στο ξεκίνημα του τελευταίου οχτάλεπτου σκόραρε με τρομερό σουτ του Ντι Φούλβιο, ο οποίος πέτυχε το 6-7. Μάλιστα αυτό το γκολ έμελλε να είναι και το καθοριστικό καθώς η ελληνική ομάδα μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στην καλή ιταλική άμυνα. Κάπως έτσι το όνειρο για την τετράδα αλλά και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (θα έπρεπε να φτάσει μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης) έσβησε για τα γαλανόλευκα σκουφάκια.

Τα οχτάλεπτα: 2-2, 1-2, 3-2, 0-1

Ελλάδα (Βλαχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

Ιταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελόττο 1, Ρενζούτο, Ετσενίκε, Φιγκάρι 1, Μποντέγας, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόσια

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού ΣτίβουΕθνική ΠόλοΠαγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο