Αθλητισμός|23.07.2019 18:01

Ολυμπιακός: Ο κομβικός ρόλος Σεμέδο-Βαλμπουενά στη μάχη με την Πλζεν

Newsroom

Μόλις δύο νέα πρόσωπα θα έχει στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς εν όψει της αποψινής (23/7) αναμέτρησης με την Πλζεν στην Τσεχία (20.00, NS1), στο πρώτο από τα δύο ματς της β' προκριματικής φάσης του Champions League. Ο Πορτογάλος τεχνικός ποντάρει πολλά στον Ρούμπεν Σεμέδο και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο πρώτος θα αναλάβει -στην παρθενική του του επίσημη εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα- να «δέσει» την άμυνα πλάι στον έμπειρο Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο δεύτερος να καλύψει όσο καλύτερα μπορεί το τεράστιο κενό που αφήνει ο τραυματίας Κώστας Φορτούνης. Δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, ωστόσο με την ταχύτητα, το μυαλό και την ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι μπορεί να προσφέρει πολλά.

Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η Πλζεν είναι μια καλά οργανωμένη και ποιοτική ομάδα, κυρίως στο επιθετικό σκέλος και πως για να φτάσει η ομάδα του Πειραιά σε αποτέλεσμα... πρόκρισης, θα χρειαστεί προσοχή και εξυπνάδα. Προσοχή στον έλεγχο του ρυθμού και στην πίεση που θα επιχειρήσουν οι γηπεδούχοι, εξυπνάδα στο να αξιοποιηθούν οι κενοί χώροι στην κόντρα, αλλά και το πλεονέκτημα στις «στημένες» φάσεις.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Σα θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια με τον Ομάρ και τον Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας, δίπλα σε Σεμέδο και Αβραάμ. Το δίδυμο στον άξονα θα είναι οι Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, με τον Βαλμπουενά σε ρόλο μπαλαντέρ και στα «φτερά» Ποντένσε, Γιώργο Μασούρα. Στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Γκερέρο, με τον Ελ Αραμπί έτοιμο να μπει στην εξέλιξη του αγώνα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Champions LeagueΜατιέ ΒαλμπουενάΟλυμπιακόςΒικτόρια ΠλζενΡούμπεν Σεμέδο