Αθλητισμός|23.07.2019 22:42

Άγγιγμα ψυχής: Όταν η Κάρσον Πίκετ συνάντησε τον μικρό Τζόζεφ (pics)

Newsroom

Η ιστορία της Κάρσον Πίκετ και του Τζόσεφ Τιντ δεν είναι είδηση, δεν είναι καν κάτι που συνέβη πρόσφατα, αλλά το διαδίκτυο λατρεύει να δείχνει την τρυφερή του πλευρά και να γίνεται viral. Όπως στην προκειμένη περίπτωση με τη «φωτογραφία της χρονιάς», όπως έχει χαρακτηριστεί η στιγμή που το χέρι της Πίκετ ακουμπά αυτό του μικρού Τζόσεφ. Καθόλου άσχημα για το internet και την αναδημοσίευση παλιών φωτογραφιών με στόχο ένα viral κείμενο, ειδικά όταν πρόκειται να αναδειχθούν θέματα όπως αυτό. 

Η Πίκετ παίζει μεγάλη μπάλα μέσα και έξω από το γήπεδο

Η Κάρσον Πίκετ γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1993 χωρίς να έχει αναπτυχθεί το αριστερό της άνω άκρο από τον αγκώνα και κάτω. Η ιδιαιτερότητά της δεν την εμπόδισε να πετύχει όσα ήθελε στη ζωή και η Αμερικανίδα δεν έβαλε ποτέ χαμηλά τον πήχη.

Αγάπησε από μικρή το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που στην Αμερική ονομάζεται soccer και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ ή το μπάσκετ. Εκτός από αυτό ήταν ένα κορίτσι που προσπαθούσε να μπει σε ένα ανδροκρατούμενο -τουλάχιστον μέχρι τότε- χώρο.

Η Πίκετ ανήκει στη γενιά που μεγάλωσε την περίοδο της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στην Αμερική αμέσως μετά τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη χώρα το 1994. Το ταλέντο της στο ποδόσφαιρο φάνηκε από μικρή ηλικία και σε κανένα σημείο δεν την εμπόδισε η ιδιαιτερότητά της, αγωνιζόμενη πάντα με κοπέλες που ήταν αρτιμελείς. 

Κατέκτησε τρία κολεγιακά πολιτειακά πρωταθλήματα (στην Αμερική είναι σαφώς ανώτερα τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα από τον υπόλοιπο κόσμο), το 2012 αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια στην πολιτεία της Φλόριντα, όπου μέχρι το 2016 πήρε αρκετά βραβεία ως αμυντικός, σπάζοντας ουκ ολίγα ρεκόρ. 

Το 2016 ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στο Σιάτλ, συνέχισε ως δανεική στο Μπρισμπέιν και από το 2018 αγωνίζεται στο Ορλάντο, με τη φανέλα του οποίου έγινε viral μέσω της συνάντησής της με τον μικρό Τζόσεφ Κιντ, στις 16 Απριλίου του 2019.

Η δράση της και η πρώτη συνάντηση με τον Τζόσεφ

Η Πίκετ έχει δηλώσει σε ουκ ολίγες συνεντεύξεις της πως το ποδόσφαιρο είναι η ζωή της. Το αγαπά και μέσα από αυτό αντλεί δύναμη. Παράλληλα, όμως, ανακάλυψε πως λόγω της ιδιαιτερότητάς της και της προβολής που έχει μέσω του ποδοσφαίρου μπορεί να έρθει σε επαφή, να στηρίξει και να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που είναι όπως αυτή. 

Η πρώτη της δημοσίευση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα στο Instagram έγινε στις 17 Αυγούστου 2017, όταν αγωνιζόταν ως δανεική στην Μπρισμπέιν. «"Συνέχισε να λάμπεις όμορφη, ο κόσμος χρειάζεται το φως σου". Ανακαλύπτοντας πως το ταξίδι είναι πολύ λιγότερο για εμένα και πολύ περισσότερο για όλες τις καρδιές που μπορώ να αγγίξω στη διάρκειά του», έγραψε η Πίκετ κάτω από τη φωτογραφία με τη μικρή της φίλη. 

T

Η Πίκετ είχε πλέον ανακαλύψει πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από τις αμυντικές τις ικανότητες στην εκάστοτε ομάδα που αγωνίζεται. «Είναι εύκολο να κρύψεις τις ατέλειες. Αλλά όταν γίνεται έμπνευση, τότε έχει εντελώς νέα προοπτική. Αυτές οι στιγμές είναι αυτές που ζω για να παίζω. Είναι παιδιά σαν κι αυτό που μου δείχνουν τι έχει σημασία στη ζωή», έγραψε στη δεύτερη φωτογραφία που βρήκαμε στο προφίλ της μαζί με έναν πιτσιρικά που φορούσε τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής. 

T

Η αναγνώριση του έργου της Πίκετ φαίνεται στα χιλιάδες σχόλια στο προφίλ της με τον κόσμο που την ακολουθεί να την ευχαριστεί γιατί έχει εμπνεύσει πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο με τη στάση της. Η φωτογραφία που έκανε γνωστή σε όλη την υφήλιο την Πίκετ, είναι αυτή με τον Τζόσεφ Τιντ στις 16 Απριλίου 2019. Η Αμερικανίδα αθλήτρια συνάντησε τον μικρό και το άγγιγμά της, άγγιξε τις καρδιές όλων σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Το ποδόσφαιρο σημαίνει τα πάντα για μένα, αλλά η πλατφόρμα που μου δίνει το ποδόσφαιρο για τέτοιες στιγμές είναι το πιο αξιοσημείωτο. Τζόσεφ, είσαι ο νέος ήρωας της ζωής μου». Στη συνέχεια τόσο αυτή όσο και ο Τζόσεφ φιλοξενήθηκαν σε εκπομπή του FΟΧ, με του δυο τους να δίνουν δύναμη σε εκατοντάδες παιδιά που παρακολούθησαν την εκπομπή και γεννήθηκαν με ανάλογο πρόβλημα. 

T

Αυτή όμως δεν ήταν η τελευταία συνάντηση της Πίκετ με τον Τζόσεφ. Στις αρχές Ιουνίου ο μικρός ήρωας της Πίκετ ξενύχτησε λίγο παραπάνω για να δει από κοντά την αγαπημένη του παίκτρια να αγωνίζεται στο γήπεδο. Την περίμενε στην άκρη του γηπέδου μετά το τέλος του αγώνα και το χαμόγελό του μετά το άγγιγμα της Αμερικανίδας αμυντικού περιγράφει τη χαρά που ένιωσε.

Απλά δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε πως θα ήταν η ευτυχία αν είχε πρόσωπο για λίγα δευτερόλεπτα. 

T

Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, γεννά ήρωες για όλα τα μικρά παιδιά. Άνθρωποι σαν την Πίκετ όμως είναι κάτι παραπάνω από ήρωες-αθλητές... Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαία η φωτογραφία της με τα φτερά αγγέλου στο φόντο

Κάρσον Πίκετποδόσφαιρο