Αθλητισμός|24.07.2019 14:37

Gymnaestrada: 20.000 ακροβάτες είχαν τη δική τους Ολυμπιάδα (vid)

Τάσος Οικονόμου

Οι κορυφαίοι αθλητές της ακροβατικής γυμναστικής όλου του πλανήτη συγκεντρώθηκαν σε μία μοναδική στο είδος της επίδειξη, που έγινε στην Αυστρία στο Ντόρνμπερν της Αυστρίας, από τις 7 Ιουλίου μέχρι και τις 13 Ιουλίου.  

Το θέαμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, καθώς 20.000 ακροβάτες από 60 χώρες επιδόθηκαν σε ένα «μαραθώνιο» υπερθεάματος που τους οδήγησε κυριολεκτικά στα όρια των ικανοτήτων τους. Το κίνητρο του πρωταθλητισμού απουσίαζε και αυτό έκανε το αθλητικό event μοναδικό στο είδος του. 

Η Ελλάδα είχε τη δική της ξεχωριστή παρουσία στη Gymnastraeda, καθώς συμμετείχαν δεκατρείς ελληνικοί σύλλογοι με τις κορυφαίες ομάδες ακροβατικής γυμναστικής στη χώρα όπου και παρουσίασαν τον μαγευτικό συνδυασμό ακροβατικής γυμναστικής, χορού και αφήγησης.

Η παγκόσμια Gymnaestrada είναι ένα μη ανταγωνιστικό αθλητικό τουρνουά, ανοιχτό για όλους στο οποίο προβλέπεται η συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών, από όπου και αν προέρχονται. 

Χορός, ακροβατικά, γυμναστική και το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης συνέθεσαν την τελετή λήξης, ρίχνοντας αυλαία σε μία ξεχωριστή εμπειρία για συμμετέχοντες και θεατές. Επόμενος σταθμός η Ολλανδία, το 2023.

Gymnaestrada 2019